Yunus Emre Enstitüsü, Madagaskar Antananarivo Üniversitesi ile mutabakat zaptı imzaladı - Haber 1Haber 1

Yunus Emre Enstitüsü, Madagaskar Antananarivo Üniversitesi ile mutabakat zaptı imzaladı

Yunus Emre Enstitüsü, Madagaskar Antananarivo Üniversitesi ile mutabakat zaptı imzaladı

25 Ocak 2024 - 22:22

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Madagaskar’daki Antananarivo Üniversitesi arasında kültürel işbirliğini geliştirme kapsamında mutabakat zaptı imzalandı.

YEE'den yapılan yazılı açıklamada, Enstitü ile Madagaskar Antananarivo Üniversitesi arasında Türkiye’nin akademik ve bilimsel kapasitesinin tanıtılması ve Türkçe öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesini amaçlayan bir mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, imza törenine, Türkiye'nin Antananarivo Büyükelçisi İshak Ebrar Çubukçu, AKSA Enerji Ülke Müdürü Muhammed Oktay, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Macit Koç, Antananarivo Üniversitesi Rektörü Mamy Raveloman ve Antananarivo Üniversitesi Dekanı Fanja Tahina Ralinirina'nın katıldığı aktarıldı.

İki ülke arasında kültürel işbirliğini geliştirmek amacıyla Antananarivo’da temsilcilik açılmasının da planlandığı vurgulanan açıklamada, imzalanan mutabakat zaptı ve açılması planlanan temsilciliğin iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Türkiye'nin kültürel değerleri, akademik ve bilimsel kapasitesi ve Türkçe öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi hedefleniyor." ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.