Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'ten alacağı tazminat ortaya çıktı! - Haber 1Haber 1

Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten alacağı tazminat ortaya çıktı!

Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’ten alacağı tazminat ortaya çıktı!

15 Kasım 2021 - 15:06

ABONE OL

Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Ertuğrul Özkök’ün kovulmasının ardından medya kulislerinden dikkat çeken iddialar gündeme geldi.

Hürriyet gazetesinde 20 yıl boyunca genel yayın yönetmeni olarak görev yapan ve Aralık 2009’dan beri de da köşe yazarlığı görevini sürdüren Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet ile yolları ayrıldı.

Yeniçağ’dan Ümit Karadağ’ın kulis haberine göre; Gazetenin el değiştirmesine rağmen Özkök’ün eski patronu Aydın Doğan ile yakın temas halinde olması Demirören ailesini rahatsız ettiği ileri sürüldü. Erdoğan Demirören’in kızı Meltem Demirören Ertuğrul Özkök ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

“Sen hala Aydın Doğan’ı patronun sanıyorsun”

Görüşmede Meltem Demirören’in Ertuğrul Özkök’e, “Sen bir türlü bizim ailenin patronluğunu kabullenemedin. Hala Aydın Doğan’ı patronun sanıyorsun” dediği iddia edildi.

6 milyon lira tazminat alacak 

Ertuğrul Özkök’ün Demirören ailesinden alacağı tazminat ücreti de belli oldu. Özkök, Demirören Holding’den 6 milyon lira tazminat alacak. Demirören Holding’in Özkök’e bu ücreti 5 taksit şeklinde ödeyeceği ileri sürüldü.

1 ay izin istemişti

1986 yılından beri aralıksız olarak Hürriyet’te çalışan Ertuğrul Özkök, 6 Kasım tarihli son yazısında, bir kitap senaryo projesini olduğunu belirterek, “Bir ay izin istiyorum. Bir ay sonra kitabıma başlamanın moraliyle, yepyeni magazin konularıyla dönmek üzere izin istiyorum” demişti. Özkök 20 yıl aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yaptı ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazılarıyla gazeteye katkı sundu.

Özkök, 10 Kasım tarihinde ise Hürriyet ile yollarının ayrıldığını, ancak bu ayrılığın dostça gerçekleştiğini açıklamıştı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.