İşte sosyal medya ve Z Kuşağı hakkında çarpıcı sonuçlar... - Haber 1Haber 1

İşte sosyal medya ve Z Kuşağı hakkında çarpıcı sonuçlar…

İşte sosyal medya ve Z Kuşağı hakkında çarpıcı sonuçlar…

15 Kasım 2021 - 12:02

ABONE OL
Yapılan yeni bir araştırma, sosyal medyanın Z Kuşağı üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu ortaya çıkardı. Katılımcıların neredeyse tamamı sosyal medyanın mutluluklarını direkt olarak etkilediğini söylerken yarısı da sosyal medya kullanmayan insanlara imrendiğini söylüyor. Katılımcıların bazıları ‘yalnızca bir uygulamada’ günde beş saat kadar zaman geçirebildiklerini belirtirken, %36’lık bir bölümü de karşı tarafın sosyal medya hesabı yoksa sevgili olmayacaklarını söylüyor.
Özellikle genç kuşak için bir nevi bağımlılık haline gelen sosyal medya, kullanıcılar üzerinde ciddi bir etkiye sahip. Her yaştan insana farklı uygulamalarla hitap eden bu yeni dünya, asıl gücünü Z kuşağı’ndan aldığı ise tartışma götürmeyen bir gerçek…

Webtekno’da yer alan habere göre; ExpressVPN ve Pollfish ortaklığında yapılan bir araştırma da sosyal medyanın Z Kuşağı üzerindeki etkilerini ele alıyor. ABD, Fransa ve Almanya’dan 16-24 yaşları arasında toplam 4 bin 500 katılımcı incelendi. Elde edilen sonuçlarsa oldukça ilginç.

“Vazgeçmek için ancak 1 milyon dolardan fazla para teklif edilmesi lazım”

Katılımcıların tamamının en az bir tane sosyal medya hesabı olduğu öğrenildi. Bu her ne kadar şaşırtıcı olmasa da katılımcıların bazıları ‘yalnızca bir uygulamada’ günde beş saat kadar zaman geçirebildiklerini belirtiyor. Fakat katılımcıların yarısı sosyal medya kullanmayanlara imrendiklerini ve %61’lik kısmı da sosyal medyanın bağımlılık yaratan etkisinden korktuklarını belirtti. Katılımcıların %20’lik kısmıysa sosyal medyadan vazgeçmeleri için 1 milyon dolardan fazla para teklif edilmesi gerektiğini söylüyor.

sosyal medya z kuşağı

“Mutluluk seviyelerini direkt olarak etkiliyor”

Katılımcıların %62’lik bölümü Instagram ve Facebook’a eklenen ‘beğenme sayısını gizleme’ özelliğinin anksiyete hislerini azalttığını belirtirken katılımcıların yarısı da yeterince beğeni almamasından dolayı en az bir defa paylaşımlarını sildiklerini açıkladı. İncelenen grubun %86’sı, sosyal medyanın mutluluk seviyelerini direkt olarak etkilediğini belirtiyor. En çok zaman geçirilen platformların ise video içeriklerinin yoğunlaştığı uygulamalar olduğu tespit edildi. 16-24 yaş arası Z Kuşağı katılımcılarının en çok vakit geçirdiği uygulamalar sırasıyla şu şekilde:

  1. YouTube
  2. TikTok
  3. Instagram
  4. Snapchat
  5. Facebook
  6. Twitter

“Sosyal medya hesabı yoksa sevgili olmuyorlar”

Her beş katılımcıdan ikisi “finsta”, yani sahte Instagram hesapları olduğunu söylerken %36’lık bir bölümü de karşı tarafın sosyal medya hesabı yoksa sevgili olmayacaklarını söylüyor.

Sahte Instagram hesabı açmalarının sebebi olarak katılımcıların %33’ü kişisel paylaşımlar yapmak istediklerini; %26’sı aile ve arkadaş gruplarına özel paylaşımlar yaptıklarını; %25’i diğer insanların profillerine anonim olarak girip dolaştıkları; %17’lik kısmıysa eski sevgililerinin ne yaptığını izlemek için açtıklarını söylüyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.