Alman Daimler, Avrupa Batarya İttifakı'na katılıyor - Haber 1Haber 1

Alman Daimler, Avrupa Batarya İttifakı’na katılıyor

Alman Daimler, Avrupa Batarya İttifakı’na katılıyor

25 Eylül 2021 - 23:49

ABONE OL

BERLİN (AA) – Alman otomotiv üreticisi Daimler bünyesinde bulunan Mercedes Benz, Avrupa’da elektrikli araçlar için batarya üreten ortak girişim Automotive Cells Company’nin (ACC) yüzde 33 hissesini satın alacağını duyurdu.

Daimler’den yapılan açıklamada, Mercedes Benz’in, geçen yıl Fransa’nın Stellantis ve Total Energies şirketleri tarafından kurulan ACC’den yüzde 33 pay alarak Avrupa Batarya İttifakı’nda eşit hissedar olacağı belirtildi.

Mercedes Benz’in gelecek yıl ACC’ye 500 milyon avro seviyesinde yatırım yapacağı bildirilen açıklamada, Alman şirketin toplam yatırımının 1 milyar avronun altında olacağı kaydedildi.

Daimler ve Mercedes Benz Üst Yöneticisi (CEO) Ola Kallenius, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ACC’ye yatırımın, şirketin karbon nötr hedefine ulaşmasında stratejik bir dönüm noktası olduğunu belirterek, yeni ortaklığın bataryada arz güvenliği sağlayacağını vurguladı.

Piyasa koşullarının izin vermesi halinde elektrikli araçlara 2030’da tam geçiş yapmayı planlayan Daimler, söz konusu bataryaların çoğunluğunu dünyadaki en büyük üreticiler arasında yer alan Çinli CATL şirketi, Güney Kore merkezli LG Chem ve SK Innovation’dan temin ediyor.

Öte yandan, Avrupa’da batarya piyasasının 2025 yılına kadar 250 milyar avroya ulaşması öngörülüyor.

Elektrikli otomobil üretiminde katma değerin önemli bir kısmını oluşturan batarya hücresi tedariki, Avrupa sanayisi için büyük önem taşıyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.