Akşener'den Erdoğan'a: "Artık vakit hesap vakti" - Haber 1Haber 1

Akşener’den Erdoğan’a: “Artık vakit hesap vakti”

Akşener’den Erdoğan’a: “Artık vakit hesap vakti”

20 Ekim 2021 - 14:22

ABONE OL

Meclis’te yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda  bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Artık vakit hesap vakti, artık vakit sandık vakti.” ifadelerini kullandı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Üç yıl önce Erdoğan faizle nasıl mücadele edilir gösterecekti. Bugün ülkemizde devletin bankaları onun yetkisi, medyanın büyük çoğunluğu onun kontrolünde, bağımsız olması gereken Merkez Bankası bile onun yetkisinde. Peki ya etki? Dolar 10 liraya koşuyor, çiftçi, esnaf, emekli perişan. İşte size Partili Cumhurbaşkanlığı ile uçan Türkiye.

“Merkez Bankası da tam takır kuru bakır”

Milletimiz perişan oluyor. Maliye Bakanı zaten ortada yok. Sen ise sadece seyrediyorsun. Merkez Bankası Başkanı seyrediyor. Bu arkadaş bir de çıkmış 125 milyar dolar rezervimiz var diyor. Madem o kadar rezervin var müdahale etsene. Niye doların artışına seyirci kalıyorsun. Edemez. Çünkü rezervler Merkez Bankası’nın değil. 128 milyar doları çatır çatır yediler. Merkez Bankası da tam takır kuru bakır kaldı.

“Türkiye’nin en güzide kurumunda ne bağımsızlık kaldı ne de itibar”

Merkez Bankası’nın net rezervi maalesef eksi 43 milyar dolar. Her seferinde söyledik, uyardık, bugün burada yine tekrar ediyorum. Merkez Bankası gücünü itibarından alır, itibarı da bağımsızlığından gelir. Türkiye’nin en güzide kurumunda ne bağımsızlık kaldı ne de itibar.

Sen sözümona faizleri düşürdü, risk primi arttı. Senin bu beceriksizliğin yüzünden 200 milyar dolar devlet bütçesinden faiz ödemesi yapılacak. Bu 200 milyar lira Türkiye’de kayıtlı 22 milyon çalışanın vergilerinden yüksek. 22 milyon çalışanın vergisinin tamamı faize gidecek.”

“Ülkemizin dış borcu 2 trilyon lira arttı”

“Sayın Erdoğan, partili cumhurbaşkanı olarak göreve geldiğinden bu yana  ülkemizin dış borcu 2 trilyon lira arttı. Peki bu borç nasıl ödenecek? Fiyatlar artacak öyle ödenecek. Bizlerin cebinden çıkan para ile ödenecek. Onların cebinden kuruş çıkmayacak. Faturayı millet olarak hepimiz ödeyeceğiz.

“Vakit hesap vakti”

Vakit Türkiye vaktidir diye iş başına gelenlerin artık bu milletin yakasından düşme vakti geldi de çattı. Haydi sayın Erdoğan, vakit tamam. Çırpınmanın çamura yatmanın alemi yok. Artık vakit hesap, seçim vakti. Artık vakit iyilerin vakti.

AK Parti’nin başımıza bela ettiği bu ucube sistem nedeniyle Türkiye bugün istihdam kriziyle karşı karşıya.  2018 yılından bu yana çalışan kişi sayımız 667 bin azaldı. İşsiz sayımız da 678 bin arttı. İş gücüne katılma oranımız 2,5 puan azaldı.

Özel sektörde işten çıkarılan her 100 kişiye karşılık kamuda 109 kişi işe alınmış.

“Elimizde dekoratif roketlerimiz, F-35’lerin ise posterleri kaldı”

Kendisi Suriye’de şahsının politikalarını uyguluyor. Bedelini milletimiz cebiyle, mehmetçiğimiz ise canıyla ödüyor. Suriye’de iç savaş ilk başladığında Erdoğan Şam’da cuma namazı kılma hayallerinin peşine düştü. ABD’nin desteği ile gerçekleştirebileceğini düşündü. Şam yönetimini tamamen karşısına aldı. Kardeşi Esad’ı anında Katil Esed yaptı. İstikrarlaşan Suriye’yi PKK’nın eline bıraktı.

Rusya, bizzat Suriye’ye asker çıkarınca Erdoğan da bu sefer dümeni Rusya’ya kırdı. Rusya’yla iyi ilişkiler kurmak için taviz üstüne taviz verdi. Bugün başımıza bela olan S-400’ler 2.5 milyar dolar peşin para karşılığında satın alındı. Elimizde dekoratif roketlerimiz, F-35’lerin ise posterleri kaldı.

“Vakıf görünümlü alengirli yapılar güçleniyor”

Akşener, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu ve devlet içindeki kadrolaşma faaliyetlerinin açığa çıkması üzerine tartışma konusu olan TÜGVA ile ilgili de konuştu. Akşener, “TÜGVA gibi ne dolaplar çevirdiği daha yeni açığa çıkmaya başlayan vakıf görünümlü alengirli yapılar güçlenmeye başlıyor.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.