'Cumhurbaşkanı değil, başbakan adayıyım' - Haber 1Haber 1

‘Cumhurbaşkanı değil, başbakan adayıyım’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığına değil, başbakanlığa aday olduğunu ifade etti.

‘Cumhurbaşkanı değil, başbakan adayıyım’

25 Eylül 2021 - 11:53

ABONE OL

(ANKARA) Akşener, katıldığı Halk TV yayınında gündeme damga vuran bir konuşma yaptı.

5 ZİNİR MARKET KONUSU

31 Mart seçimlerine giderken halde çalışanlar, pazarcı esnafı terörist oldu. Zaman geçti üreticiler terörist durumuna geçti. Bugün zincir market sahipleri terörist oldu. Yarın tüketici olacak. Ama vatandaş bu defa bunu yemiyor.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Geçtiğimiz Haziran için bekliyordum ama şimdi öngöremiyorum. İster zamanında ister önce, bu sistemde onların seçim kazanması mümkün değil.

CUMHURBAŞKANLIĞİ İÇİN ADAY OLACAK MI?

Sayın Erdoğan’ın yerine ikinci Erdoğan seçmeyeceğiz. Bir kazanmamız gerekiyor, iki parlamenter sisteme geçmemiz gerekiyor. Parlamentoda seçim olacak o seçimde Başbakan seçilecek. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Ben başbakanlığa adayım.

HDP MUHATAP ALINABİLİR Mİ?

Sayın Kılıçdaroğlu, TBMM’yi adres gösterme konusunda ilk defa söylemiyor. Kılıçdaroğlu, HDP’yi başat aktör koydu, TBMM’yi merkeze koydu. Müsavat Dervişoğlu’nun açıklaması var ona elbette katılıyorum. HDP Meclis’te temsil edilen bir parti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.