Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, İzlandalı mevkidaşı Einarsdottir ile görüştü - Haber 1Haber 1

Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, İzlandalı mevkidaşı Einarsdottir ile görüştü

Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, İzlandalı mevkidaşı Einarsdottir ile görüştü

30 Mayıs 2024 - 15:28

ABONE OL

TBMM (AA) – TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, İzlanda Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Dilja Mist Einarsdottir ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Oktay, görüşmede, İzlanda heyetini TBMM'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

NATO müttefikleriyle işbirliği ve koordinasyona önem verdiklerini vurgulayan Oktay, parlamenter diplomasinin, hükümetler arası ilişkileri tamamlayan bir unsur olduğuna inandığını kaydetti.

Oktay, bölgesinde Filistin'i ilk tanıyan ülkelerden biri olduğu için İzlanda'ya şükranlarını sunmak istediğini dile getirdi.

İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilebileceğine değinen Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında dayanışması nedeniyle İzlanda'ya teşekkürlerini iletti.

Einarsdottir de Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, ziyaret vesilesiyle çeşitli konuları ele alacaklarını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.