Eski İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray, Akşener'i topa tuttu - Haber 1Haber 1

Eski İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray, Akşener’i topa tuttu

Eski İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray, Akşener’i topa tuttu

27 Ağustos 2023 - 0:43

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, günlerdir beklenen konuşmasını eski ortaklarını çok sert sözlerle eleştirerek yaptı.

Konuşmasında yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini belirten Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik de sert eleştirilerle yüklendi.

14 Mayıs seçimleri öncesinde ağır eleştirilerde bulunarak İYİ Parti’den istifa eden eski milletvekili Aytun Çıray ise, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Akşener’e sert sözlerle yüklende.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingde konuştu zehir zemberek sözlere imza attı. Konuşmasında CHP’ye  ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ağır eleştirilerde bulunan Akşener, yerel seçimlere tek başlarına gireceğini açıkladı.

Genel seçimlerden hemen önce partisinden istifa eden eski İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray ise, Akşener’in  Afyonkarahisar’da yaptığı açıklamaları sosyal medyadan değerlendirdi.

İşte Akşener’i topa tutan Çıray’ın Twitter üzerinden yaptığı o paylaşımlar:

26 AĞUSTOS VE AFYON PAZARLIK SİYASETİNE DEKOR YAPILMAMALIYDI Bir konuşacak pir konuşacak.. Söyledikleriyle yer yerinden oynayacak..

Özellikle 26 Ağustosu ve Afyon’u seçti.. Milliyetçilik şahikaya ulaşacak.. Merak edin, dinleyin! *** Sonunda konuştu..

Önce; Ümit Özdağ’ın kendisini yakalama tehlikesini gördüğü için olmalı Suriyeli sığınmacılar konusunu uzun uzun işledi. Sonra.. Ben hariç herkes hatalı, dedi. Sadece Kemal Bey’i, CHP’yi değil herkesi suçladı.

Sanki İYİ Parti üyeleriymiş gibi belediye başkanlarını kastederek, “İki aday çıkardım” dedi. Onları korkaklıkla suçladı. Adeta AKP için bir eleştiri zemini hazırladı. Daha dün kendini adeta acındırarak, “Bir oy Kemal’e bir oy ablanıza” dememiş gibi CHP’li seçmeni de kırdı, üzdü. Benimle işbirliği yapmayan terör örgütlerine yakındır demeye getirdi.

Kılıçdaroğlu’na adeta nefret kustu.

*** Gazeteci ise.. On beş milletvekili aldınız pişmansınız.. Altılı masaya katıldınız hatalısınız.. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı önceden belliyken, neden en az altı ay önce kesin bir dille kabul etmeyeceğinizi söylemediniz? Tüm anketlerde birinci çıksalar da, aday olmadıklarını söyleyen Ekrem ve Mansur Beyleri neden aday gösterdiniz? Kendileri ile önceden açık veya gizli bir görüşme yaptınız mı? Bunlar için niye son haftayı beklediniz demiyor da.. Onun yerine CHP’ye sesleniyor: Ya İYİ Parti’nin şartlarını kabul edersin ya da PKK’lı algılanır seçimi kaybedersin!

*** Bence eksik söylemiş… CHP anahtar teslimi Akşener’e teslim olsun demeliydi.

*** Neyse..

Boş babalanmalara, tehditlere milletin karnı tok. Aynı ırmakta iki kez yıkanılamaz. Üstelik İYİ Parti’ye oy veren seçmen okur yazar, Atatürkçü ve lâik seçmendir. Tehditlere boyun eğmez, AKP’nin yanında yer alanlara yüz vermez.

*** Bunlar malumun ilâmı..

Ama beni asıl ne üzdü biliyor musunuz? Bu küçük pazarlık siyasetine 26 Ağustos ve Afyon’un dekor olarak kullanıldı.. Ve ne yazık ki Atatürk ve şehitlerimizin ruhları muazzep oldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.