FLAŞ HABER: Tezkere TBMM'den geçti - Haber 1Haber 1

FLAŞ HABER: Tezkere TBMM’den geçti

FLAŞ HABER: Tezkere TBMM’den geçti

26 Ekim 2021 - 18:45

ABONE OL

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesinin 2 yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmalara geçmeden önce söz alan Adan, bugün görüşmeleri yapılan Irak-Suriye tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere üzerine konuştu.

Adan, şunları söyledi:

* Bu tezkere PKK’nın, PYD’nin, IŞİD’in ve hudutlarımızın ötesinde pusu kurup Türkiye’yi avlamaya çalışanların kabusudur. Türkiye’nin kendini koruma refleksi dünyanın en meşru hareketidir. Bu meşruiyetin TBMM tarafından tasdik edilmesi hayatidir.

* Ümit ediyorum, 100 yıl önce Mehmetçiğin arkasında duran kurucu Meclisin ruhu bugün yine konuşacaktır. Bu tezkere yalnızca Suriye’de, Irak’ta değil, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen tüm güçlerin tam kalbinde hissedilecektir.

Tezkere TBMM’de kabul edildi

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesinin 2 yıl uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

AKP, MHP, İYİ Parti, BBP, Genel Kurul’da tezkereye ‘evet oyu kullanacağını açıklarken, CHP ve HDP ise tezkereye ‘hayır’ oyu vereceklerini bildirmişti.

Kılıçdaroğlu tepki göstermişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Selvi Hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız. Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp, milletin evlatlarını ateşe atan şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. Tezkereye ‘Hayır!’ diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.
Pervin Buldan eleştirmişti

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan da “Her yıl tezkerenin süresini 1 yıl uzatan iktidar bu kez 2 yıl uzatmak istiyor. Demek ki iktidar 1 yıl sonra AKP grubunun kalıp kalmayacağından, Meclis’i toplayamacağından endişe ettiği için süreyi iki yıl uzatarak tezkereyi garanti altına almaya çalışmaktadır. Gidici olduklarını kendileri de görüyorlar. Bu tezkere iktidarın gidiş tezkeresidir” diye konuşmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.