İşte Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 12 maddelik 'mutabakat' metni - Haber 1Haber 1

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 12 maddelik ‘mutabakat’ metni

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 12 maddelik ‘mutabakat’ metni

06 Mart 2023 - 21:59

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak 13 maddelik mutabakat metnini açıkladı.

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yapılan toplantı sonrası Kılıçdaroğlu, 6 partinin ortaklaştığı 13 maddelik mutabakat metnini açıkladı.

İşte 12 maddeden oluşan metnin detayları: 

1. Geçiş Sürecinde Türkiye’yi; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilke ve hedefleri ile mutabakata vardığımız referans metinleri doğrultusunda anayasa, yasa, kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme esasları çerçevesinde, istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz.

2. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişle ilgili Anayasa değişiklikleri, genel seçimde ortaya çıkan TBMM yapısının mümkün kıldığı en kısa sürede tamamlanacak ve yürürlüğe girecektir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.