Kılıçdaroğlu ‘Cumhurbaşkanı adayını buldu’ iddiasına ne cevap verdi? - Haber 1Haber 1

Kılıçdaroğlu ‘Cumhurbaşkanı adayını buldu’ iddiasına ne cevap verdi?

Kılıçdaroğlu ‘Cumhurbaşkanı adayını buldu’ iddiasına ne cevap verdi?

30 Ekim 2021 - 15:21

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yakın zamanda gündeme gelen, “partiler ile ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde çalışmalar yürütüldüğü’ iddiasına yanıt verdi.

Halk TV programcısı Emin Çapa, cumhurbaşkanlığı adayı için iş dünyasından tanınmış bir ismin CHP lideri Kılıçdaroğlu ile daha sonra da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştüğünü ve Millet İttifakı’ndan ‘yeşil ışık’ aldığını öne sürmüştü….

Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, söz konusu iddialara açıklık getirdi…

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Öyle bir şey yok. Doğrusu çok kişi geliyor. İş dünyasından, eski politikacılardan, bürokratlardan, başka kesimlerden…

* Rapor yazıp getirenler, özgeçmiş bırakanlar oluyor. Böyle bir beklenti var. Sanıyorum diğer liderlere de gidenler var.

* Ben herkese aynı şeyi söylüyorum. Buna Millet İttifakı olarak karar vereceğiz.

* Ve henüz ve Sayın Meral Akşener ile olsun, görüştüğümüz diğer liderlerle olsun adayın kim olması gerektiği konusunda bir konuşmamız olmadı.

* Kimseye “Sen olmazsın” ya da “Olamazsın” demiyorum. Çünkü Millet İttifakı olarak belki de bir liderin önerisi o isimlerden birisi olabilir.

* O yüzden ben “olmaz” deme hakkını tek başıma kendimde görmüyorum. İkincisi, böyle bir negatif dil kullanmak benim doğama aykırı.

* Ama ben kimseye olumlu bir yanıt vermiş de değilim. Defalarca adayı birlikte belirleyeceğimizi söyledim, söylüyorum.

“Erken seçim diyerek Erdoğan’ı içinde bulunduğu kuyudan çıkarmak istiyoruz”

Yetkin’in erken seçim çağrılarınız karşılık buluyor mu sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yapıyor:

“Erdoğan’ın ülkeyi yönetemez duruma geldiğini hepimiz görüyoruz. Aslında toplum bunun tanığı. Bizim erken seçim istememizi nedeni ülkenin hem ekonomik hem siyasi olarak daha büyük bir bunalıma girmemesi içindir. Türkiye’nin akılcı politikalarla bir an önce bu bunalımdan çıkışı içindir.

Üzülerek ifade edeyim Erdoğan’ın bütün politikası öç alma, nefret söylemi üzerine kurulu. Bu toprakların tarihini bilse, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş’ı Ahi Evran’ı bilse, okuyabilse farklı davranır. Devleti yönetmenin sorumluğu var. Erdoğan o sorumluluğun bilincinde değil…

Biz aslında erken seçim diyerek Erdoğan’ı içinde bulunduğu kuyudan çıkarmak istiyoruz. Kendisini ve ülkeyi daha kötü duruma düşmekten korumak istiyoruz. Bakın işte “Karakış Fonu” önerimiz var. Samimi bir girişim; biz yapmayalım sen yap, yeter ki vatandaş sıkıntı çekmesin diyoruz. Dediklerimi oturup okusa ya da dinlese belki de hak verecek. Ama bunu yapacak olgunluğu yok. Erdoğan artık Türkiye’yi yönetemez durumda.”

“Dilekçe yerine o videoyu gönderselerdi”

Erdoğan’ın son AK Parti Grup toplantısında Kılıçdaroğlu’na 2019’da Ankara, Çubuk’taki bir şehit cenazesinde yapılan saldırının videosunu göstermesine Kılıçdaroğlu “Korkmuyorum” yanıtı vermişti.

Cumhurbaşkanının videoyu Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler” endişesini dile getirmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında soruşturma başlattığı sırada TBMM toplantısına taşıdı. Kılıçdaroğlu bu gelişmelere “Avukatları savcılığa dilekçe vermişler saldırı konusunda” yanıtını vermekle yetiniyor; “Dilekçe yerine savcılığa o videoyu gönderselerdi, aklı başında bir savcı saldırının kimlerden güç alınarak yapıldığını saptardı.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.