Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Rize'de iftara katıldı: - Haber 1Haber 1

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Rize'de iftara katıldı:

– “Biliyoruz ki Karadeniz’e gelen herkes doğal güzelliklerine hayran kalıyor, burayı asla unutamıyor. Bunun için Karadeniz’in, Rize’nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en doğru şekilde yönetilmesi adına ne gerekiyorsa da yapacağız”

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Rize'de iftara katıldı:

22 Nisan 2022 - 21:25

ABONE OL

RİZE (AA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karadeniz'e gelen herkesin doğal güzelliklerine hayran kaldığını ve asla unutamadığını bildiklerini belirterek, "Bunun için Karadeniz'in, Rize'nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en doğru şekilde yönetilmesi adına ne gerekiyorsa da yapacağız." dedi.

Ersoy, kentteki bir restoranda düzenlenen Rize İftar Buluşması programında, Bakanlık olarak yeşil ve mavinin buluşma noktası Rize'ye katkı sağlamak için bir arada olduklarını söyledi.

Kentte gün boyu ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını anlatan Ersoy, el birliğiyle kültür ve turizm alanında Rize'de neler yapılması gerektiği konusunda tüm detayları masaya yatırdıklarını vurguladı.

Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, turizmi stratejik bir sektör olarak ilan etmesinin ardından yeni bir yol haritası belirlediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin turizm potansiyelini en doğru şekilde yönetmek adına bazı radikal kararlar aldık. Bu değişim hamlesinin hemen ardından ise Türkiye turizm alanında rekorlar kırmaya başladı. Fakat turizmde her şeyin çok iyi gittiği dönemde hiç hesapta olmayan yeni bir durumla, Kovid-19 salgınıyla tüm dünyayla birlikte biz de karşılaştık. Tüm sektörleri olumsuz etkileyen salgın, turizm sektörüne de tabii ki ciddi bir darbe vurdu. Bu süreçte sektörün en az şekilde etkilenmesi için birçok tedbir aldık. Bu tedbirler sayesinde sektörün ayakta kalmasını sağladık."

– "Rize yaylaları iyi korunmuş"

Yeni bir dönemin başladığını, bu döneme ilişkin tüm hazırlıkları da tamamladıklarını dile getiren Ersoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Her zaman ifade ettiğimiz gibi, biz ülkemizin turizmini bir bütünlük içerisinde ele alıyoruz. Bu kapsamda Karadeniz'in de çok önemli bir yer teşkil ettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Biliyoruz ki Karadeniz'e gelen herkes doğal güzelliklerine hayran kalıyor, burayı asla unutamıyor. Bunun için Karadeniz'in, Rize'nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en doğru şekilde yönetilmesi adına ne gerekiyorsa da yapacağız."

Ersoy, Rize'nin daha güçlü bir şehir olması adına iş birliğini daha da arttırıp, daha büyük hedeflere odaklanacaklarının altını çizerek, "Ben gün boyu yaylalarınızı da doğal noktalarınızı da gezdim. Bir çoğunun dokunulmamış olması hakikatten beni çok sevindirdi. Karadeniz'de maalesef her yer bu durumda değil ama Rize yaylaları iyi korunmuş. İnşallah onları doğru planlamalarla doğasını koruyarak, elbirliğiyle, doğallığını ön planda tutarak inşallah çok daha ileri seviyelere turizm ve kültür açısından getireceğiz." diye konuştu.

Programda, Karadeniz'in önemli gelenekleri arasında yer alan atma türküdeki yeteneğiyle "Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri"ne kaydedilen 86 yaşındaki Osman Efendioğlu, Bakan Ersoy için türkü seslendirdi.

Programa, Vali Kemal Çeber, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti İl Başkanı İshak Alim, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile davetliler katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.