Bakan Koca, Hatay'da kurulan Defne Devlet Hastanesine ilişkin paylaşımda bulundu: - Haber 1Haber 1

Bakan Koca, Hatay'da kurulan Defne Devlet Hastanesine ilişkin paylaşımda bulundu:

– “Bundan sonrası için sürekli hizmet verilebilir 300 yataklı kalıcı bir Defne Hastanesi yapılmış oldu. Burası yoğun bakımlarıyla birlikte güçlü bir hastane oluyor, bütün odaları da teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip”

Bakan Koca, Hatay'da kurulan Defne Devlet Hastanesine ilişkin paylaşımda bulundu:

12 Mayıs 2023 - 13:30

ABONE OL

ANKARA (AA) – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Hatay'da inşa edilen Defne Devlet Hastanesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Koca sosyal medya hesabından "60 günde tamamlamak üzere yola çıkmıştık. Hatay Defne Devlet Hastanemizin inşaatı başladıktan 48 gün sonraki durumunu paylaşıyorum. Az kaldı." ifadeleriyle hastanedeki incelemelerine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Bakan Koca söz konusu videoda, 300 yataklı hastaneye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bu hastane prefabrik geçici yapılmış bir hastane değil. Bu hastane yüzde 60'a yakın yataklı servisleri, ameliyathaneleri, yoğun bakımları, laboratuvarları, ana girişi dahil olmak üzere ağır çelikten yapıldı. Burası kalıcı bir hastane oldu. Yani bundan sonrası için sürekli hizmet verilebilir 300 yataklı kalıcı bir Defne Hastanesi yapılmış oldu. Burası yoğun bakımlarıyla birlikte güçlü bir hastane oluyor, bütün odaları da teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip. Özellikle deprem bölgesi olan Hatay için son derece önemli bir hastane oldu."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.