3 Aralık Dünya Engelliler Günü Taksim'de kutlandı - Haber 1Haber 1

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Taksim’de kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Taksim’de kutlandı

03 Aralık 2021 - 17:51

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törende, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz ve beraberindeki heyet, anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Boyraz, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 3 Aralık’ın “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edildiğini hatırlattı.
Boyraz, uluslararası ve ulusal kuruluşların 3 Aralık’ta engellilerin ve süreğen hastaların sorunlarına ilişkin açıklamalar yaptığını, istatistikler yayınladığını, temennilerini dile getirdiğini ve ardından da engellilerin yine derin bir sessizliğe terk edildiğini söyledi.
Yapılan tespitler ve ortaya çıkan veriler ışığında ileriye dönük politikaların oluşturulması ve herkes için engelsiz bir yaşamın oluşturulmasına çalışılması gerektiğini vurgulayan Boyraz, engellilerin sıkıntılarına değindi.

Şükrü Boyraz, “Türkiye’de engelliler yalnızca yılda bir gün anılmak istemiyor. İnsanca ve eşit koşullarda yaşamak istiyor. Engelli olarak ayrıcalık değil, adaletli bir anlayış ve davranış bekliyoruz.” dedi.

Tören, Türkiye Sakatlar Derneği üyelerinin Cumhuriyet Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.