Koronanın gizeminin çözümü o kadında olabilir mi? - Haber 1Haber 1

Koronanın gizeminin çözümü o kadında olabilir mi?

Koronanın gizeminin çözümü o kadında olabilir mi?

25 Ekim 2021 - 9:41

ABONE OL

Dünyada 5 milyona yakın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs, birçok açıdan hala gizemini koruyor. Sürekli yeni gelişmelerin yaşandığı bu süreçte, ABD’li bir kadının başına gelenler, bilim dünyasının bir numaralı gündemi oldu. Bilim insanları bu hastadan alınan örnekleri analiz ederek koronavirüsün nasıl evrildiğini analiz edebilir.

Hürriyet’in haberine göre, kanseri yenen bir hastanın 335 gün boyunca koronavirüs ile mücadele ederek şimdiye kadar bildirilen en uzun Kovid-19 vakası olduğu açıklandı.

Live Science’ta yer alan habere göre, yaklaşık bir yıl boyunca koronavirüsü yenmeye çalışan adı açıklanmayan 47 yaşındaki kadının virüsü 2020 baharında kaptığı ve o günden beri tedavi gördü.

Talihsiz kadın ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin hastanesine kaldırıldı, taburcu edildiği dönemde dahi evde oksijen desteği almak zorunda kaldı.

1 yıl boyunca aynı virüsü taşıdı

Kovid-19 enfeksiyonunun ilk döneminde toplanan örnekleri inceleyen uzmanlar virüs suşunun değişmediğini belirledi. Başka bir deyişle hasta neredeyse bir yıl boyunca aynı virüsü barındırmaya devam etti.

Hastanın daha önce gördüğü lenfoma tedavisi nedeniyle bağışıklık sistemi zayıfladığı ve koronavirüsün hastanın vücudunda bu kadar uzun süre kalabilmesinin nedeninin bu olduğu düşünülüyor.

Korona hakkında bilgi verecek

Bu her ne kadar hasta için hayli zor bir süreç olsa da bilim insanları için çok önemli bir fırsat olarak görülüyor. Bilim insanları bu hastadan alınan örnekleri analiz ederek koronavirüsün nasıl evrildiğini analiz edebilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.