AKM'nin açılışına "Sinan" operası damgasını vurdu - Haber 1Haber 1

AKM’nin açılışına “Sinan” operası damgasını vurdu

AKM’nin açılışına “Sinan” operası damgasını vurdu

30 Ekim 2021 - 12:08

ABONE OL

Atatürk Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Açılış töreni, Hasan Uçarsu’nun bestelediği, librettosunu Halit Refiğ’in aynı adlı senaryosundan hareketle Bertan Rona’nın yazdığı “Sinan” operasıyla yapıldı. Operanın özel bölümleri Youtube kanalımızdan izlenebilir.

Opera, 1538’de Sinan’ın Prut Nehri üzerine inşa ettiği köprüyle Kanuni Sultan Süleyman’ın dikkatini çekmesini, sonrasında aralarında gelişen dostluğu ve Sinan’ın birbirinden değerli eserlerinin ardındaki öykü ve olayları anlatıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği ‘Sinan’ operasında orkestrayı ise şef Gürer Aykal yönetti.

 

Dünya prömiyeri 29 Ekim’de yapılan eser, 30 Ekim’de sanatseverlerle buluşuyor. İki perde olarak hazırlanan eser, bu iki temsilde 90 dakika kesintisiz olarak izleyiciye sunulacak.

Operanın seçilmiş bölümleri Youtube kanalımızda:

“Sinan” operasının özel bölümlerini izlemek için tıklayınız

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.