Bakan Ersoy, Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'ndaki sergi ve atölyeleri inceledi - Haber 1Haber 1

Bakan Ersoy, Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'ndaki sergi ve atölyeleri inceledi

Bakan Ersoy, Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'ndaki sergi ve atölyeleri inceledi

13 Nisan 2024 - 21:45

ABONE OL

ADANA (AA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında açılan sergi ve atölyeleri gezdi.

Ersoy, karnavalın ilk gününde Refik Anadol'un Kuruköprü Anıt Müze'de sergilenen "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" eserini inceledi.

Sanatçıdan bilgi alan Ersoy, ardından Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki "Türkiye'nin Sualtı Güzellikleri" fotoğraf sergisine katıldı.

Ersoy, programının devamında Sabancı Kültür Merkezi ile karnaval için Merkez Park'ta hazırlanan konser ve etkinlik alanlarında inceleme yaptı.

Garın önündeki "Atatürk Kültür Yolunda" adlı dijital sergide incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezi'nde açılan atölyeler ile minyatür, tezhip ve ebru eserleri sergisini gezdi.

Ersoy'a ziyaretlerinde Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Adana milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Faruk Aytek eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca organize edilen "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin ilk durağı Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 21 Nisan'a kadar sürecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.