Bilecik'te saksağan yavrusunun kırılan bacağı cerrahi operasyonla tedavi edildi - Haber 1Haber 1

Bilecik'te saksağan yavrusunun kırılan bacağı cerrahi operasyonla tedavi edildi

Bilecik'te saksağan yavrusunun kırılan bacağı cerrahi operasyonla tedavi edildi

22 Temmuz 2023 - 16:01

ABONE OL

BİLECİK (AA) – Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yuvadan düşme sonucu bacağı kırılan saksağan yavrusu Osmaneli Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ndeki cerrahi operasyonla tedavi edildi.

Camikebir Mahallesi'nde yaşayan Elif Üstün, yuvasından düşen saksağan yavrusunu sahiplendi. Üstün, ayağının aksadığını fark ettiği saksağanı Osmaneli Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

Röntgeninde bacağının kırık olduğu belirlenen kuşa cerrahi operasyonla platin pin takıldı.

Hayvan Hastanesi ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Veteriner Hekim Abdullah Tetik, AA muhabirine, saksağan yavrusunu bir saat süren ortopedik ameliyata aldıklarını söyledi. Tetik, kuşun bacağındaki kırığı pin ve atel uygulaması yöntemiyle birleştirdiklerini aktardı.

Bir süre misafir ettikleri kuşu sahibine teslim ettiklerini belirten Tetik, "Sokak hayvanlarının yanı sıra donanımlı hastane imkanlarımızla zor durumdaki evcil hayvanlara da müdahale edebiliyoruz." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.