"Çocukların Festivali" 17-18 Aralık'ta yapılacak - Haber 1Haber 1

“Çocukların Festivali” 17-18 Aralık'ta yapılacak

“Çocukların Festivali” 17-18 Aralık'ta yapılacak

15 Aralık 2022 - 0:02

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Bu yıl "Yeni Yıl Masalı" başlığı altında 4.sü düzenlenecek "Çocukların Festivali", 17-18 Aralık'ta aileler ve çocuklarla buluşacak.

Zorlu PSM ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festival, eğlenceli, yaratıcı atölyeler ve çeşitli sürprizlerle gerçekleşecek.

AA muhabirine açıklamada bulunan Festival Direktörü Tomru Dereköylü, Türkiye'nin ilk yeni yıl çocuk festivalini yapacaklarına işaret ederek, "Daha önce Çocuk Sanat adıyla yürüttüğümüz festivalimizi 2022'de Çocukların Festivali adı altında devam ettirmeye karar verdik. Çünkü sanata, teknoloji ve bilime dair her türlü detayın olduğu koskocaman bir ekosistem yaratmak istedik." dedi.

Nisan ayında yapılan "Çocuk Sanat, Bilim, Eğlence Festivali"nin ardından yılın son haftasında tematik bir festivalde tekrar çocuklarla bir araya gelmek istediklerini vurgulayan Dereköylü, "Yeni yıl eğlencesini ve neşesini çocuklar ve ailelerle yaşamak istedik. Böylece Yeni Yıl Masalı'nı hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Türkiye'de daha önce hiç yapılmamış etkinliklerle muhteşem iki gün geçirecekler." diye konuştu.

– 50'den fazla özel etkinlik var

Tomru Dereköylü, ziyaretçileri Zorlu PSM'nin çatısı altında yeni yıla dair her türlü detayın yer alacağı bir dünyaya davet ettiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Çocukların masal dünyasına özel kaydırakla giriş yaptığı festivalde, dev dekorlar, yılbaşı temalı atölyeler, yılbaşı orkestrası, lisanslı kostüm karakterler, dans ve tiyatro gösterileri, sahne etkinlikleri, illüzyon gösterileri, sanat atölyeleri, yüz boyama, hediyelik ürünlerin satıldığı Kutup Ekspresi yılbaşı treni, kukla şovları, birbirinden eğlenceli fotoğraf alanlarının yer aldığı 50'den fazla sürpriz etkinlik gerçekleşecek. Aileleri ve çocukları bekliyoruz. Sevgili çocuklarımız dünyaca ünlü çizgi film animasyon karakterleriyle tanışma fırsatı yakalayacak. Sihirbaz Okulu, Warner Bros., Cartoon Network katkılarıyla sevilen karakterlerin ve gösterilerin yer alacağı festivalde ayrıca Süper Patates ve Kaçak Bezelye'nin yılbaşı özel tiyatrosu da çocuklarla buluşacak. Çocukların çok sevdiği ünlü isimler de festivalde bir anda karşılarına çıkabilecek."

Bilet satışlarının aile paketleri şeklinde olacağına dikkati çeken Dereköylü, yeni yıl temalı olduğu için tüm ailenin birlikte vakit geçirmesini önemsediklerini vurguladı.

– "Cumhuriyetin 100. yılında çok özel bir "Çocuk Festivali"ne hazırlanıyoruz"

Dereköylü, çocuklara dokunan işler yapmayı önemsediklerinden bahsederek, "Nisan ayındaki festivalde pek çok sivil toplum kuruluşuyla birlikte çalıştık. Bilet gelirlerimizi Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneğiyle paylaştık. İki gün sürecek bu festivalden elde edilen gelirin bir bölümünü otizmli çocukların eğitimine destek olmak ve yeni yıl hayallerini gerçekleştirmek için Tohum Otizm Vakfı'na bağışlayacağız." ifadelerini kullandı.

En büyük değerlerden birinin çocuklar olduğunun altını çizen Dereköylü, "Onun için bir etkinlik yapıldığında iki kat dikkatli olunması gerekiyor. Pedagojik olarak çok farklı aksiyonlar alınması gerekiyor. Ayrıca buradan şunun müjdesini vermek istiyorum; nisan ayında Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de hiç görülmemiş büyüklükte bir çocuk festivaliyle karşınıza çıkacağız." dedi.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye Instagram'da "cocuklarinfestivali" adresinden ulaşılabilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.