Devlet Çoksesli Korosu ve İZDSO'dan Cumhuriyet Bayramı konseri - Haber 1Haber 1

Devlet Çoksesli Korosu ve İZDSO'dan Cumhuriyet Bayramı konseri

Devlet Çoksesli Korosu ve İZDSO'dan Cumhuriyet Bayramı konseri

28 Ekim 2022 - 22:15

ABONE OL

İZMİR (AA) – Devlet Çoksesli Korosu ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Konseriyle İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki Tolga Taviş şefliğindeki konserde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen Türk kahramanlığının anlatıldığı Muammer Sun'un "Kurtuluş Film Müzikleri" seslendirildi.

Koro şefliğini Burak Onur Erdem'in üstlendiği konserde dinleyiciyle buluşan eserler alkış aldı.

Şef Tolga Taviş, konser öncesi AA muhabirine, Devlet Çoksesli Korosu ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konseri için bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhuriyet Bayramı'nın her şehirde coşkuyla kutlandığına işaret eden Taviş, "Milli bayramların en önemli özelliklerden biri de operaların, senfonilerin özel günlere koyduğu konser programlarıdır. Benim için hem büyük keyif hem çok onurlu bir görev bu konseri idare etmek." dedi.

Devlet Çoksesli Korosu Müdürü Savaş Sakarya ise Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünü İzmir'de kutlamanın büyük bir kıvanç olduğunu aktararak, "İnsanların Cumhuriyet'in 100. yılında Atatürk'ün ilke ve devrimleriyle daha güzel yarınlara erişeceğini düşünüyorum." dedi.

Koro şefi Burak Onur Erdem de Devlet Çoksesli Korosu'nun Türkiye'nin sesi olduğunu, programı bu hislerle hazırladıklarını aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. kuruluş yıl dönümünü de coşkuyla kutladıklarına işaret eden Erdem, "Koro müziği esasında çok sesliliğin sembolüdür. O yüzden Cumhuriyet'in sembollerinden biri olduğumuzu düşünüyoruz. Sezon boyunca öncelikle Ankara'da ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde yaptığımız konserlerle izleyicimizle buluşup Türkiye'nin sesini duyurmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.