Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi açıldı - Haber 1Haber 1

Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi açıldı

Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi açıldı

12 Nisan 2023 - 17:52

ABONE OL

Mizah Sanatı Derneği, 9. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi’ni bugün Trabzon Sanatevi’nde açıldı.

Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen geleneksel sergi, 12 Nisan 2023 tarihinde Trabzon Sanatevi Salon Garaj Sergi Salonunda açıldı. Kötü hava şartlarına rağmen sanatseverlerin ilgi gösterdiği sergi büyük beğeni topladı.

Serginin açılışın; Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Türkiye Barolar Birliği eski başkan yardımcısı ve CHP milletvekili adayı Sibel Suiçmez, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanı Metin Güneş ve Kültür Dairesi Başkanı Zekeriya Erdem İskenderoğlu, Kültür ve Turizm eski müdürü İsmail Kansız, Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu üyesi Ahmet Kazaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Açılışta, Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, Türkiye Barolar Birliği eski başkan yardımcısı ve CHP milletvekili adayı Sibel Suiçmez ve Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale birer konuşma yaparak mizahın evrensel dilinden, mesaj vermedeki gücünden, Trabzon’un mizahla barışık olan yüzünden, kültürel ve sanatsal geçmişiyle bu güne gelinen süreçten ve yaşanan sorunlardan söz ettiler.

Görsel mizahi yapıtlar sergisi, mizah genelinde Karikatür, fotoğraf ve heykellerden oluşan geleneksel bir sergi olarak şehir insanımızın en bilinir özelliği olan “mizah yüzünü” sanatla buluşturan bir sergi oldu.

Karikatür dalında 34 sanatçının 61, fotoğraf dalında 6 sanatçının 13, heykel dalında 2 sanatçının 6 eserle katılım sağladığı sergi her zaman olduğu gibi yine sanatseverlerin büyük ilgisini çekti. Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç’ın bir Trabzonlu olarak her zaman söylediği gibi “Bu iklimin insanları hayatı mizah ile algılar ve mizah Karadeniz insanı için bir yaşam biçimidir sözünden hareketle yola çıkan Mizah Sanatı Derneği, sözlü ve yazılı mizahın en baskın kenti olan Trabzon’u “Mizahın Başkenti” ilan etmiştir.” Açılışta bulunamayan sanatseverleri 20 Nisan 2023 tarihine kadar açık kalacak olan bu güzel sergiyi gezmelerini tavsiye ediyoruz.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.