Hırvatistan'da "Cest is d'Best" festivalinde temizlik işçileri çöp arabalarıyla yarıştı - Haber 1Haber 1

Hırvatistan'da “Cest is d'Best” festivalinde temizlik işçileri çöp arabalarıyla yarıştı

Hırvatistan'da “Cest is d'Best” festivalinde temizlik işçileri çöp arabalarıyla yarıştı

25 Mayıs 2023 - 16:05

ABONE OL

ZAGREB (AA) – Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de bu yıl 27'ncisi düzenlenen Uluslararası Sokak Festivali "Cest is d'Best"in ilk gününde, temizlik işçileri üç tekerlekli çöp arabalarıyla yarıştı.

Başkentteki Ban Jelacic Meydanı'nda düzenlenen yarış esnasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

Meydandaki anıtın önünde başlayan yarış, Mandusevac Çeşmesi'nin etrafının dolaşılmasının ardından başlama noktasında sona erdi.

Halkın da büyük ilgiyle takip ettiği yarışı üç yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Valentino Durdevic kazandı.

28 Mayıs'ta sona erecek festival kapsamında ayrıca yerel sanatçılar konser verecek, palyaçolar, akrobatlar, kuklacılar, ve komedyenler ile dünyanın dört bir yanından gelen sokak sanatçıları tarafından gösteriler gerçekleştirilecek.

Festivale bu yıl Güney Kore, Almanya, İtalya, Arjantin, Şili, Sırbistan, Romanya ve Fransa'dan çok sayıda sokak sanatçısının katılması bekleniyor.

Öte yandan festivalde çocuklar için de çeşitli atölye çalışmaları da düzenleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.