Sırbistan Ulaştırma Bakanı, Büyükelçi Aksoy'a 85 yıllık Sabiha Gökçen fotoğrafı hediye etti - Haber 1Haber 1

Sırbistan Ulaştırma Bakanı, Büyükelçi Aksoy'a 85 yıllık Sabiha Gökçen fotoğrafı hediye etti

Sırbistan Ulaştırma Bakanı, Büyükelçi Aksoy'a 85 yıllık Sabiha Gökçen fotoğrafı hediye etti

19 Ocak 2023 - 12:55

ABONE OL

BELGRAD (AA) – Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy'a, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen'in 1938'de Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı ziyaretinde çekilen siyah beyaz fotoğrafı hediye edildi.

Aksoy, Sırbistan İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanı Goran Vesic ile Belgrad'da bir araya geldi. Görüşmede Vesic, Aksoy'a, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Gökçen'in 85 yıl önce Balkan turu kapsamında Belgrad ziyaretini ve havalimanında karşılanmasını konu alan fotoğrafını takdim etti.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vesic'in anlamlı bir jest yaptığını ifade ederek, "Belgrad'a geldiğimden bu yana en güzel hediye." dedi

Fotoğrafta üst düzey Sırp yetkililerinin yanı sıra dönemin Belgrad Büyükelçisi Ali Haydar Aktay'ın da bulunduğu belirtildi.

Gökçen, kendi kullandığı uçakla Haziran 1938'de 4 Balkan ülkesinin başkentlerini kapsayan bir tura çıkmıştı. Ziyaret ettiği ülkelerde büyük sevgiyle karşılanan Gökçen'e Belgrad’da, eski Yugoslav ordusunun en büyük nişanı olan "Beyaz Kartal" takdim edilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.