Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Budapeşte'de iki gösteri düzenlendi - Haber 1Haber 1

Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Budapeşte'de iki gösteri düzenlendi

Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Budapeşte'de iki gösteri düzenlendi

26 Ocak 2024 - 18:26

ABONE OL

BUDAPEŞTE (AA) – Macaristan’ın başkenti Budapeşte'de Türkiye-Macaristan Kültür Yılı çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği işbirliğiyle "Güldestan" ve "Dans Adrenalin" isimli gösteriler sanatseverlerle buluştu.

Başkentteki Macaristan Ulusal Dans Tiyatrosu'nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün sevilen eserlerinden "Güldestan" ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Modern Dans Topluluğu'nun "Dans Adrenalin" isimli gösterilerinin sergilendiği programlara, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Macar seyircilerin büyük beğenisini kazanan performanslar kapsamında, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ve diğer yetkililer, Macar muhataplarıyla bir araya geldi.

"Bir Asırlık Dostluk ve İşbirliği" temasıyla ve "100'üncü yılda 100 Etkinlik" hedefiyle tanıtımı yapılan 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı'nın açılışı, 18 Aralık 2023'te Budapeşte'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Başbakan Viktor Orban'ın katılımıyla yapılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.