UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı başladı - Haber 1Haber 1

UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı başladı

UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı başladı

17 Mayıs 2022 - 12:55

ABONE OL

KIRŞEHİR (AA) – Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen "UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı" başladı.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılışında, programı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliği ile düzenlediklerini söyledi.

Kentin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında alınan ilk ve tek şehir olduğunu vurgulayan Ekicioğlu, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda bir dizi program, konser, kültür sanat etkinliğini hayata geçiren Kırşehir Belediyesi olarak şimdi de UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı'nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu Abdal ve bozlak geleneğinin ilimize kattığı kültürel mirasın kazanımlarıyla UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında dahil olan Kırşehir'in, bu mirasını tüm dünya halklarıyla da paylaşma fırsatı yakalamış bulunuyoruz."

Japonya, İngiltere, Azerbaycan, Kırgızistan gibi çeşitli ülkelerden katılımcıların yer aldığı etkinlikte, "Abdallık" geleneği, Muharrem ve Neşet Ertaş türküleri, Kırşehir yöresi müzik kültürü, köylerde aşık musikisi, Azerbaycan'da aşıklık geleneği, yaratıcı müzik kenti ve sürdürülebilir kalkınma, müzik ders kitaplarında yer alan eserlerin UNESCO tarafından kabul edilen değerler çerçevesinde incelenmesi gibi konular değerlendirilecek.

İki gün sürecek konferans, belediyenin YouTube kanalından çevrim içi takip edilebiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.