Ampute Futbol Milli Takımı'nın "Dünya Kupası yolculuğu" başladı - Haber 1Haber 1

Ampute Futbol Milli Takımı'nın “Dünya Kupası yolculuğu” başladı

Ampute Futbol Milli Takımı'nın “Dünya Kupası yolculuğu” başladı
Son Güncelleme :

17 Şubat 2022 - 11:15

296 okunma

ANKARA (AA) – HALİL İBRAHİM AVŞAR – Üst üste iki kez Avrupa şampiyonu olan ve 2022 Dünya Kupası'na hazırlanan Ampute Futbol Milli Takımı, yeni otobüsüyle yeni başarılara yol alacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi Ampute Futbol Milli Takımı'na otobüs hediye etti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Muaz Ergezen, Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, milli oyuncular Rahmi Özcan ve Ömer Güleryüz, Anadolu Ajansı aracılığıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkürlerini iletti.

Büyükakın'ın örnek bir davranışta bulunduğunu belirten Ergezen, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hediye ettiği otobüs hem bizi motive etti hem de moral oldu. Elbette Ampute Futbol Milli Takımı olarak tüm Türkiye'nin göğsünü kabartmak için bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşı'mızı söyletmek için büyük bir gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

"Dünyanın en kalabalık ampute ligine sahibiyiz." diyen Ergezen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün geldiğimiz noktada gerçekten ampute futbol bir marka oldu. Milli takımımız da hiç şüphesiz dünyada marka oldu. Dünya ikinciliğimiz, Avrupa şampiyonluğumuz var. Dünya Kupası bu yıl Türkiye'de yapılacak, şampiyon olmak istiyoruz. Marifet iltifata tabidir. Bize elbette bu tür sponsorlar eliyle yapılan teşvikler, hem moral motivasyon olmakta hem de işimizi kolaylaştırmakta. Bundan dolayı da Sayın Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bu desteklerin diğer belediye başkanlarımıza rol model olmasını diliyoruz. Onlarla birlikte güçlüyüz."

Ergezen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm engelli branşlara her zaman destek verdiğinin altını çizerek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza da müteşekkiriz. Bu da bizi ayrı motive etmekte. Devletin arkamızda olduğunu bilmek, sahaya çıkarken ayrı bir enerji vermekte." dedi.

Federasyon başkanlığı görevini iki aydır yürüttüğünü hatırlatan Ergezen, "Camiamız, sponsorlarımız ve milletimizle çok ciddi bir sinerji yakaladık. Büyük bir kaynaşma yaşadık. Bunun da en büyük örneklerinden biri Ampute Futbol Milli Takımı'mıza hediye edilen otobüs. Biz her branşımızın kendi içinde marka olması için çabalayacağız. Buradan iş insanlarına seslenmek istiyoruz; bu tür sponsorluklar bizleri ayrı motive etmekte." ifadelerini kullandı.

– Çakmak: "Güçlüyüz, hazırız, şampiyon olacağız"

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Büyükakın'ın sözünü yerine getirdiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Gebze'de bir spor kompleksinin açılışına gittiğimizde 'Neden arkadaşlarla beraber gelmediniz?' diye sorduğunda, 'Arkadaşlarımız bu tür faaliyetlere kendi imkanlarıyla geliyor.' dedik. Tabii ki federasyonumuzun arabaları var ama bizim 22 branşımız var. Büyükakın, 'Avrupa şampiyonu olan bir takımsınız, size bir otobüs hediye edelim' dedi. Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ampute Milli Takımı'mızın bugün bir otobüsü oldu."

Çakmak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun girişimleriyle bir otobüsün daha federasyona tahsis edileceğini belirterek, "En yakın zamanda o otobüsümüz de geldiğinde federasyonumuzun, ampute futbol, tekerlekli sandalye basketbol, oturarak voleybol takımlarının kullanabileceği bir otobüsümüz olacak. 2022 Dünya Kupası öncesi moral ve motivasyon anlamında takımın birlikte hareket edebilmesi için bunlar çok önemli şeyler." şeklinde konuştu.

2022 Dünya Kupası hazırlıklarının devam ettiğine değinen Çakmak, "Ev sahibiyiz, bizim için çok önemli. Arkadaşlara her zaman söylüyorum; bir şeyi çok istersen Allahutaala size nasip eder. Size uzatılan mikrofona 'Güçlüyüz, hazırız, istekliyiz, arzuluyuz ve şampiyon olacağız, ikinci bir cümle kullanmayın' diyorum. Bu cümleleri sarf ederken de tabii ki planlı, sitemli çalışmak da çok önemli." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'na 24 takımın katılacağının bilgisini veren Çakmak, açılış ve final karşılaşmalarının büyük bir statta oynanacağını kaydetti.

Çakmak, Avrupa şampiyonluklarının ardından lisanslı sporcu sayılarında artış yaşandığına işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızın, basın mensuplarımızın desteğiyle engellileri evlerinden çıkardık. Daha ulaşamadığımız engelli kardeşlerimiz de var. Engelli kardeşimizi ikna edip, ailesini ikna edemediklerimiz de var. İnşallah onları da ikna edeceğiz." diye konuştu.

– Futbolcular şampiyonluğa inanıyor

Son Avrupa Şampiyonası'nda gol kralı olan ve en iyi oyuncu seçilen Ömer Güleryüz, "Yeni otobüsle Dünya Kupası yolculuğumuz başladı. Önümüzde uzun ve zorlu bir süreç var. Bu süreci en iyi şekilde yönetip ülkemizde düzenlenecek Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz. Bu yolda destek de önemli. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güzel bir otobüs hediye etti. Cumhurbaşkanımız olsun belediyelerimiz olsun bizi destekliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Rahmi Özcan ise Dünya Kupası'nı kazanmayı çok istediklerinin altını çizerek, "Tahir başkana çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten engelli kardeşlerimizin durumlarını anlayabilecek bir potansiyele sahip. Halimizi en iyi anlayanlardan birisiydi. Bir başlangıç yaptı, Ampute Futbol Milli Takımı'mıza otobüs hediye etti. Milli takımımıza tabii ki bunun olumlu yansımaları olacaktır. Allah razı olsun, diğer belediyelere de örnek olsun diyorum." şeklinde konuştu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.