Bisikletindeki nazar boncuğuyla yarışan Bennett, şansızlığını kırmak istiyor - Haber 1Haber 1

Bisikletindeki nazar boncuğuyla yarışan Bennett, şansızlığını kırmak istiyor

Bisikletindeki nazar boncuğuyla yarışan Bennett, şansızlığını kırmak istiyor
Son Güncelleme :

14 Nisan 2022 - 15:35

42 okunma

MANİSA (AA) – FATİH EREL – Dünyanın ilk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet yarışı olan ve bu yıl 57'incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 3 yılda kazandığı 9 etap liderliğiyle en fazla etap kazanan ikinci sporcu olan İrlandalı Sam Bennett, son zamanlardaki şansızlığını yenmek için bisikletine nazar boncuğu taktığını söyledi.

Tour of Türkiye'de en fazla etap kazanan 11 etap zaferiyle zirvede yer alan emekli bisikletçi Alman Andre Greipel'den sonra 3 yılda kazandığı 9 etap liderliğiyle Alman bisikletçiyi takip eden Bennett, AA muhabirine organizasyonu değerlendirdi.

Son zaferini geçen yıl 7 Mayıs'ta Algarve Bisiklet Turu'nda alan ve geçen yıl dizinden sakatlanan Bennett, Tour of Türkiye'de bisikletine nazar boncuğu taktı.

Bu sezon Greipel'i geçerek Tour of Türkiye'de en fazla etap kazanan bisikletçi olma ihtimalinin zayıf olduğunu ifade eden Bennett, "Belki gelecekte geçebilirim. Daha fazla şansım olacak. Hiçbir zaman kesin konuşamam. Önümde daha çok fırsat olacaktır ama zor olacağı kesin." dedi.

WorldTeam ekiplerinden Bora-Hansgrohe adına yarışan Bennett, Tour of Türkiye'ye gelecek yıllarda da katılmaya devam etmek istediğini dile getirdi.

Bisikletinde yer alan nazar boncuğu hakkında ise Bennett, "Tour of Türkiye sırasında şansızlığımı kırabilmek için nazar boncuğu verildi. Umarım yarıştaki görüntümü değiştirebilirim." dedi.

Nazar boncuğu taktığı bisikletiyle Türkiye'deki turlara katılan Bennett, şimdiye kadar nazar boncuğuyla yarışırken Tour of Türkiye'de sakatlık ya da kazaya karışmadığını söyledi.

Bu sezon kalan yarışlarda etap kazanma şansının olduğunu ifade eden Bennett, hala önünde kazanabileceği 3 etap daha olduğunu dile getirdi.

Tour of Türkiye'de organizasyonun başarıyla devam ettiğini belirten 31 yaşındaki Bennett, "Organizasyon harika, yarış rotası harika, mükemmel manzaralar var. İnsanlar çok iyi. Bu nedenlerle turda yarışmak için her yıl geliyorum." dedi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.