Borusan Otomotiv Motorsport, Türk bayrağını İtalya'da dalgalandırdı - Haber 1Haber 1

Borusan Otomotiv Motorsport, Türk bayrağını İtalya'da dalgalandırdı

Borusan Otomotiv Motorsport, Türk bayrağını İtalya'da dalgalandırdı
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 12:42

111 okunma

İSTANBUL (AA) – Türkiye'yi 7 sezondur GT4 Avrupa Serisi'nde temsil eden Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), İtalya'nın Misano Pisti'nde geçilen ikinci ayak yarışlarından iki kupayla döndü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, serinin ikinci ayak yarışının ilk gününe hızlı bir başlangıç yapan Borusan Otomotiv Motorsport takımı, Pedro ve Yağız ile 11'inci olarak başladığı yarışta 5'inciliğe, 8’inci olarak güne başlayan Berkay ve Gabriele ikilisi de 4'üncü sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Yarışın sonlarına doğru her iki araçta da yaşanan lastik sorunları nedeniyle pilotlar ilk gün damalı bayrak göremedi.

19 Mayıs'ta gerçekleştirilen ikinci yarışta ise 11 numaralı otomobille rekabet eden Yağız Gedik ve Pedro Ebrahim, 10'uncu sıradan başladıkları yarışı 3'üncü olarak tamamlayarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Türkiye'ye çok anlamlı bir başarıyı armağan etti.

12 numaralı otomobille yarışan Berkay ve Gabriele ikilisi ise 9'uncu olarak start aldıkları yarışta yaptıkları ataklarla 1'inciliğe kadar yükselmelerine rağmen yarışın son turunda aldıkları temas sonucu sol ön lastiğin patlaması sebebiyle yarışı 24’üncü sırada tamamladılar.

Yüksek tempoda geçilen hafta sonunu podyumda 3'üncülükle tamamlayan Pedro Ebrahim, aynı gün Rookie Cup birincisi de olarak sezonun ikinci ayak yarışlarını iki kupayla tamamladı.

GT4 Avrupa Serisi'nin 3'üncü Ayak yarışları 29-30 Haziran tarihlerinde Belçika'daki Spa Francorchamps Pisti'nde gerçekleştirilecek.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.