FIM Dünya Motokros Şampiyonası'nda ilk gün yarışları sona erdi - Haber 1Haber 1

FIM Dünya Motokros Şampiyonası'nda ilk gün yarışları sona erdi

– Kentteki sağanak nedeniyle MXGP ile MX2’nin sıralama turları iptal edildi

FIM Dünya Motokros Şampiyonası'nda ilk gün yarışları sona erdi
Son Güncelleme :

02 Eylül 2023 - 18:46

29 okunma

AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar'da düzenlenen FIM Dünya Motokros Şampiyonası'nda (MXGP) ilk gün, antrenman ve iki kategoride sıralama turlarının yanı sıra birinci ayak yarışlarıyla tamamlandı.

Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda, MXGP, Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) ve Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın (MXWOMEN) antrenman turları gerçekleştirildi.

MXWOMEN ve EMX250 kategorilerinde sıralama turlarının yanı sıra birinci ayak yarışları da tamamlandı.

MXGP ile MX2'nin sıralama turları ise sağanak nedeniyle iptal edildi.

MXWOMEN'ın son ayağı olan Türkiye etabında ilk yarışı, Kawasaki'den Yeni Zelandalı Courtney Duncan kazanırken, ikinciliği Yamaha'dan Alman Larissa Papenmeier, üçüncülüğü ise GASGAS'tan İspanyol Daniela Guillen elde etti.

EMX250'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen 9'uncu etabındaki ilk yarışta ise Fantic'ten Hollandalı Cas Valk birinci oldu. 38 sporcunun start aldığı yarışı Valk'ın ardından Yamaha'dan İtalyan Andrea Bonacorsi ikinci ve Husqvarna'dan Hollandalı Kay Karssemakers da üçüncü sırada tamamladı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.