Galatasaray-Bayern Münih maçına doğru - Haber 1Haber 1

Galatasaray-Bayern Münih maçına doğru

Galatasaray-Bayern Münih maçına doğru
Son Güncelleme :

23 Ekim 2023 - 21:57

16 okunma

İSTANBUL (AA) – UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 3. haftasında yarın Galatasaray'a konuk olacak Almanya temsilcisi Bayern Münih'in teknik direktörü Thomas Tuchel, sarı-kırmızılı ekibin kadrosu ve performansına değinerek, zorlu bir maça çıkacaklarını söyledi.

Alman teknik adam, yarın RAMS Park'ta saat 19.45'te başlayacak maçla ilgili konakladıkları otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Her maça ayrı odaklanmaları gerektiğini belirten Tuchel, "Adım adım gitmemiz gerekiyor. Galatasaray'ın kadrosu çok güçlü. Kaliteli oyunculardan oluşan bir kadrosu var. Zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Ancak biz de güçlü hissediyoruz. Gruptan çıkma için yeterli gücümüz ve kalitemiz var. Amacımız bu gruplardan çıkmak. Yarınki maçımız çok zorlu olacak. Son 2 maçta yenilmeyen bir Galatasaray'a karşı mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Tuchel, Galatasaray taraftarının oluşturacağı atmosferin sorulması üzerine, "Şampiyonlar Ligi kolay bir arena değil. Galatasaray sürekli Avrupa'da olan bir takım. Güçlü bir takım ve kaliteli oyunculara sahipler." dedi.

Sarı-kırmızılı ekibin Kopenhag ve Manchester United ile oynadığı maçlardan sonra kendini ispatladığını anlatan Tuchel, "Çok zorlu maçlar oynadılar. Özellikle Old Trafford'ta Manchester United gibi dünya çapındaki bir takıma karşı inanılmaz bir futbol mücadelesiyle, hak edilmiş bir şekilde aldılar. İki köklü takımın mücadelesi çok zorlu geçti. Agresif, hızlı hücumlara tanıklık ettiğimiz, yüksek seviye bir maçtı. Galatasaray, Manchester United'a karşı oynadığı futbolla kendini ispatladı." ifadelerini kullandı.

– "Icardi, muazzam bir futbolcu"

Thomas Tuchel, Mauro Icardi'nin sakatlığı nedeniyle oynamayacağını bildiğini, Arjantinli yıldızın fark oluşturabilecek bir futbolcu olduğunu dile getirdi.

Beşiktaş derbisinde sakatlanan Icardi'nin durumuyla ilgili bilgi aldığını belirten 50 yaşındaki teknik direktör, şunları kaydetti:

"Son aldığım bilgilere göre Icardi sakattı. Yarın 30 veya 45 dakika oynarsa tehlikeli bir oyuncu. Muazzam fark yaratabilecek, skoru değiştirebilecek seviyede bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelede Galatasaray'ın böyle muazzam bir oyuncuya sahip olması çok önemli. Bizim için çok tehlikeli, agresif, hareketli, hücumsal etkinlikleri çok iyi seviyede, toplu ve topsuz baskıları maçı etkileyebilecek durumda. Aynı zamanda futbola duygusal bir bağla bağlı olan bir futbolcu. Umarım ciddi bir sorunu yoktur ama bana gelen bilgiler oynamayacağı yönünde."

– "Türk futbolu iyi bir gelişme içinde"

Thomas Tuchel, Türk futbolunun iyi bir gelişim içinde olduğunu dile getirdi.

Adının daha önce Galatasaray ile anıldığının söylenmesi üzerine Tuchel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'a karşı oynadığımız maçlarda çok etkilendim. Saha içinde ve birçok kulüp faaliyetlerinde kendilerini geliştirdiler. Saha içi organizasyonları üst seviyede. Çok agresif ve atak futbol oynuyorlar. Normalde kendi takımımla ilgili yorumlar yapmak doğru olur. Ancak Galatasaray, çok derin bir futbol anlayışına sahip. Fenerbahçe'yi ve diğer takımların maçlarını da izliyorum. Türk futbolu iyi bir gelişme içinde. Galatasaray çok köklü, inanılmaz seviyede. Dünya çapında birbirine bağlı ve ateşli taraftar topluluğuna sahip. Bizim, onlara karşı en iyi mücadelemizi vermemiz gerek. Galatasaray gibi bir takıma karşı oynamanın kolay olmayacağını biliyoruz."

– "Noussair Mazraoui'ye ceza verilmeyecek"

Tecrübeli teknik adam, İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle Filistin'e destek veren Faslı futbolcu Noussair Mazraoui'ye ceza verilmeyeceğini söyledi.

Sosyal medyadan Filistin'e destek mesajı paylaşan futbolcunun takımdan ayrı çalıştığı iddialarının sorulması üzerine Tuchel, "Mazraoui ile görüştük. Herhangi bir ceza nedeniyle yalnız antrenman yapmadı. Temsil ettiği milli takımdan döndüğü için ayrı bir antrenman yapma durumu vardı. Bireysel olarak kendisiyle görüştük. Derin konulara girmek istemiyorum. Kulüp olarak bununla ilgili açıklama yaptık. Noussair Mazraoui bizim oyuncumuz. Kesinlikle ceza verilmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.