İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı, olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor - Haber 1Haber 1

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı, olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı, olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor
Son Güncelleme :

13 Nisan 2022 - 11:55

146 okunma

EDİRNE (AA) – İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı, 24. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) kupayı Türkiye'ye getirmek istiyor.

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı, 1-15 Mayıs'ta Brezilya'nın Caxias do Sul kentinde düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Edirne'de kampa giren milliler, çalışmalarını 25 Kasım Stadı'nda sürdürüyor.

Teknik direktör Ali Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı'nın 2 dünya, 1 Avrupa ve 1 olimpiyat şampiyonluğu olduğunu hatırlattı. Brezilya'ya da şampiyonluk hedefiyle gideceklerini belirten Metin, 2. olimpiyat şampiyonluğunu Türkiye'ye kazandırmak istediklerini dile getirdi.

21 sporcuyla olimpiyatlara katılacaklarını ifade eden Metin, "Sporcularımızın çoğu dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş sporcular. Milli takımımıza ayrıca U-21 genç takımdan oyuncularımızı da kattık. Güzel bir ekip çıkarttık ortaya. Sporcularımıza güveniyoruz, inşallah bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandıracağız. Brezilya'dan iyi bir sonuçla döneceğiz." dedi.

Metin, kendilerine her zaman destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Kerim Vural'a teşekkür etti.

Milli takım kaptanı Soner Bağcı da İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı önemli başarılara imza attığını söyledi.. Olimpiyat hazırlıklarını sıkı şekilde sürdürdüklerini anlatan Bağcı, Türk bayrağını olimpiyatlarda şampiyon olarak göndere çekmek istediklerini vurguladı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.