İşitme engellilerde hedef Türkiye'yi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek - Haber 1Haber 1

İşitme engellilerde hedef Türkiye'yi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek

İşitme engellilerde hedef Türkiye'yi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek
Son Güncelleme :

29 Ocak 2024 - 12:23

31 okunma

ERZURUM (AA) – TALHA KOCA – Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Genel Koordinatörü Kasım Avcı, Erzurum'da 2-12 Mart'ta düzenlenecek 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları ile 2025'te Japonya'da gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını belirtti.

İşitme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası için Erzurum'a gelen Avcı, AA muhabirine, federasyonun faaliyetlerini ve hedeflerini değerlendirdi.

Geçen yıl Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli takımın hem serbestte hem de grekoromende şampiyon olduğunu anımsatan Avcı, bu başarının Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Avcı, geçen yıl Kadın Milli Futbol Takımı'nın Malezya'da düzenlenen ve Türkiye'nin ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nda ikinci olduğunu belirterek, daha iyi dereceler kazanabilmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Federasyondaki tüm görevlilerin, sporcular için gayret gösterdiğini anlatan Avcı, "İnşallah 2-12 Mart'ta Erzurum'da yapacağımız Kış Olimpiyatları ve daha sonra 2025'te Japonya'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'nda ülkemizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

– "10 bin 863 lisanslı sporcumuz var"

Avcı, Türkiye'de 67 spor federasyonu olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Tüm spor branşlarında toplam 10 bin 863 lisanslı sporcumuz, 822 aktif kulübümüz var. Türkiye İstatistik Kurumunun 2017-2018 verilerine göre, ülkemizde 3,5 milyon işitme engelli var. Günümüzde bu rakam yaklaşık 5 milyona ulaştı. İşitme engelliler için spor olmazsa olmaz. Sporcularımızın sadece milli takım düzeyinde değil, özel kulüpler şampiyonası ve dünya şampiyonalarında bizleri en güzel ve iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz."

Federasyonun tüm branşlardaki sporcularla yakından ilgilendiğini dile getiren Avcı, "Federasyonumuzun çatısı altında 24 spor branşı mevcut. Bunlardan birisi de curling. İlk kez kurulan bir takım ve sporcularımızı yarışmalar ile kamplarda bulundurmaya gayret ediyoruz. İnşallah olimpiyatlarda Curling Milli Takımı'mızın başarılı olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.