Kahramanmaraş'ta Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası yapılacak - Haber 1Haber 1

Kahramanmaraş'ta Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası yapılacak

Kahramanmaraş'ta Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası yapılacak
Son Güncelleme :

03 Şubat 2022 - 16:40

69 okunma

KAHRAMANMARAŞ (AA) – Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 6 Şubat Pazar günü Merkez Spor Kompleksi'nde başlayacak organizasyona 40 ülkeden yaklaşık 400 sporcu katılacak.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, AA muhabirine, Kahramanmaraş'ın güreş kenti olduğunu ve bu alanda Türkiye'de önemli sporcular yetiştirdiğini söyledi.

Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası'nı Kahramanmaraş'ta gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Hopur, organizasyon kapsamında ata sporu şalvar güreşini dünyaya tanıtma fırsatı bulacaklarını belirterek, "Çok mutlu ve heyecanlıyız. Şalvar güreşini yakından takip eden tüm misafirlerimizi kente bekliyoruz. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.