Görme engelli 9 kişi deniz dibinde beyaz bastonla yürüyüş yaptı - Haber 1Haber 1

Görme engelli 9 kişi deniz dibinde beyaz bastonla yürüyüş yaptı

Görme engelli 9 kişi deniz dibinde beyaz bastonla yürüyüş yaptı

15 Ekim 2021 - 17:15

ABONE OL

Antalya’nın Alanya ilçesinde “deniz dibinde beyaz bastonla yürüme” etkinliği kapsamında görme engelliler dalış yaptı. Farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte 9 görme engelli su üstünde afiş açıp, su altında bastonla yürüdü.  

ANTALYA (AA)

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesince, “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü” kapsamında, Dolphin Dalış Okulunun katkılarıyla, Alanya Kalesi çevresinde etkinlik gerçekleştirildi.

Dalış kıyafetlerini giyen 9 görme engelli, eğitmenler eşliğinde denize girdi.

Etkinlikte su üstünde afiş açan görme engelliler, daha sonra su altında beyaz bastonla yürüyüş gerçekleştirdi.

Derneğin Konya Şube Başkanı Veli Özağan, farklı bir etkinlik yapmak istediklerini söyledi.

Görme engelliler için hayata tutunma konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Özağan, “Deniz dibinde beyaz bastonlarımızla yürümeye çalıştık.” dedi.

Özağan, azim sayesinde yapılamayacak bir şeyin olmadığını bugün bir kez daha gösterdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Dalış yapanlardan İbrahim Gülgen, su altında yürümeye çalışarak çok güzel bir sualtı şöleni yapmak istediklerini dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.