Diyarbakırlı dengbejler, piyano ve türküleri buluşturdu - Haber 1Haber 1

Diyarbakırlı dengbejler, piyano ve türküleri buluşturdu

Piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Diyarbakırlı dengbejler ile müzik dinletisi sundu.

Uğurlu, tarihi Sur ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince açılan “Dengbej Evi”nde düzenlenen programda, dillere destan sevdaların, doğanın, acının, hüznün, çoğu zaman gidenin ardından yakılan ağıtları “stran” adı verilen türkülerle anlatan dengbejler ile buluştu. Etkinlikte dengbejler, Uğurlu’nun çaldığı piyano eşliğinde türkülerini seslendirdi.

 

10 Ekim 2021 - 0:48

Piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Diyarbakırlı dengbejler ile müzik dinletisi sundu. Uğurlu, tarihi Sur ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince açılan “Dengbej Evi”nde düzenlenen programda, dillere destan sevdaların, doğanın, acının, hüznün, çoğu zaman gidenin ardından yakılan ağıtları “stran” adı verilen türkülerle anlatan dengbejler ile buluştu. Etkinlikte dengbejler, Uğurlu’nun çaldığı piyano eşliğinde türkülerini seslendirdi.  

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.