Emre Ertürk NY: Tasarım her yerde - Haber 1Haber 1

Emre Ertürk NY: Tasarım her yerde

20 Kasım 2011 - 10:04

ABONE OL

Günümüz dünyasında hemen hemen her şeye kolay ulaşır olduk. En ünlü markaların bile kopya ürünleri her alanda karşımıza çıkıyor. Moda dergileri dahi yaptıkları kombinasyonları “seçkin” ve “hesaplı” diye ayırıyorlar. Elbette dokuma, kullanılan materyaller açısından farklı
ürünlerdir ancak gözün ilk anda seçemeyeceği kadar da iyi yapılmış olanları var.

İşte burada yaratıcılık yani tasarım devreye giriyor. Ciddi bir iş hayatı yazısı yazsam buna inovasyonu da ekleyebilirdim ama bir pazar yazısında bunlara gerek yok deyip tasarımın
daha renkli daha eğlenceli bir yanından söz etmek istiyorum.

emre_erturk_ny_tasarim_her_yerde.jpgUzun yıllardır New York’ta yaşayan ünlü tasarımcı ve ressam Emre Ertürk kendisine
bir marka yaratmış ve adını da EMRENY koymuştu. Biz onun adını daha çok o alandaki eksikliği fark etmesiyle tasarladığı ve haklı bir üne kavuştuğu köpek çantalarıyla duysak dahi
o aslında çok başarılı da bir ressam.

Resimlerinin sadece duvarları süslemesiyle yetinmeyip yeni bir çalışma hayata geçirerek ev tekstil ürünlerine aktarmış. Tasarladığı, melek, kuş ve kedi detaylarıyla birbirinden renkli çizgilere sahip nevresim takımlarını da Türkiye’nin en değerli marka konut projesi yooistanbul’un showsuite’inde meraklıları ile buluşturdu.

Emre NY Home Collection ürünlerinin tanıtımı Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ve Emre Ertürk’ün ev sahipliğinde 16 Kasım Çarşamba akşamı düzenlenen bir davetle gerçekleşti.

“Neden Say Yapı” derseniz onların da dünyanın en ünlü tasarımcısı olarak kabul edilen Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu yoo ve Say Yapı işbirliğinde hayata geçirdikleri şahane bir projeleri var.

emre_erturk_ny_tasarim_her_yerde_1.jpgŞehrin her noktasına yakın konumu ile dikkat çeken lüks konutun adresi Ortaköy’de inşaatına başlanan ve Türkiye’de lüks konut kavramını tasarımla buluşturan yooistanbul’un, projenin ruhunu ve dokusunu yansıtan ve bu özel davete ev sahipliği yapan showsuite’i, geceye özel olarak Emre NY marka Home Collection ürünleriyle adeta bir sanat galerisine dönüştü.

Tasarım, sanat ve moda dünyasının buluştuğu özel bir gece oldu. Emre Ertürk, yeni ve eski dönem yağlı boya tablolarını yansıttığı ‘Home Collection’ serisine ait nevresim takımı tasarımları ile sanat ve dekorasyon meraklılarını cezbedecek gibi görünüyor.

“Tasarım her yerde” demişken modayı es geçmek olmaz.

Bütün dünya değişiyor. Erkekler daha feminen, kadınlar daha maskülen giyiniyor. Elbette bu durum modaya da yansıyor. Androjen görünümlü kadınlar çoğalıyor.Kısaca bu kışın moda başlıklarına değinecek olursak bencileyin Akdenizli tipleri her daim mutlu eden siyah ve en yakın arkadaşı kırmızı başköşeye otursa da canım morlar, yaşama sevincinin rengi turuncu, iç açıcı yeşiller ve tabi seksapelle avamlığı ince bir çizgiyle ayıran leoparlar her yerde. Üstelik bu renkler oldukça cesur kombinasyonlar ile kullanılmış. Bu sezon etekler maksi.

emre_erturk_ny_tasarim_her_yerde_2.jpgSeksapelinizi eteğin boyu değil, tarzınız belirler benden söylemesi. Dries Van Noten, Chloe, Balenciaga, Roland Mouret Antonio Marras, St.John koleksiyonlarında çok güzel maksi etekler var.
Sonbahar Kış 2011 2012 koleksiyonlarında her şey karışık. İpek, pul, deri, kürk ve triko birlikte kullanılıyor. Mükemmel bir kombinasyon için şifon ve yünü kombine etmeye ne dersiniz?

Çok zevkli! Bir de romantik görünmek isteyenlere müjde! Pililer ve fırfırlar, Valentino, Oscar de la Renta ve Christian Dior koleksiyonlarında en güzel tasarımlarda hayat bulmuş.

Bu pazar da benden bu kadar. Bedelli askerlik, atanması yapılamayan öğretmenler ve bir dolu sorun var biliyorum. Bu sorunları yetkili mercilerin çözümleyeceğine inancımı tekrar edip yeni güzel şeylerde buluşmak üzere diyorum…

Hülya Deniz
www.twitter.com/hlydnzz
hulya@kmedya.com
hulya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.