30 Ağustos Zafer Bayramı olmasaydı... - Haber 1Haber 1

30 Ağustos Zafer Bayramı olmasaydı…

30 Ağustos Zafer Bayramı olmasaydı…

30 Ağustos 2022 - 10:45

ABONE OL
Bazı şeyler vardır, hiç değişmez… Ve bazı şeyleri bıkmadan, usanmadan konuşmak, anlatmak, yazmak, göstermek elzemdir… İşte bu düşüncelerle, bu duygularla geçen yılki yazımı tekrar paylaşmak istedim…
Bir ülke düşünün…
Yokluk ve yoksulluk içinde…
Dünyanın en güçlü ülkeleri vatana çullanmış…
Ülkemiz, emperyalistlerin işgali altında ..
Halk, inim inim inliyor…
Çaresizlik, ümitsizlik had safhada…
Bir tarafta vatanı işgalden kurtarmak, bağımsızlık ve özgürlük bayrağını sancağa dikmek için canını ortaya koyan Mustafa Kemal ve yoldaşları…
Bir tarafta topuyla tüfeğiyle, uçakları ve bombalarıyla işgal kuvvetleri ve düşmanın yanında saf tutan hainler…
Mustafa Kemal ve arkadaşlarına inanan yiğit Türk halkı, bu karanlığa gömülmüş çaresizlik ortamında imza attı 30 Ağustos Zafer Bayramı’na…
İşte 100 yıl önce 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biridir.
19 Mayıs’ta Samsun’a çıkış olmasaydı, 23 Nisan’da TBMM açılmasaydı, 30 Ağustos Zaferi olmasaydı, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmeseydi ve Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dünya dahisinin liderliğindeki bağımsızlık mücadelesi verilmeseydi Türkiye, bugün muhtemelen küresel güçlerin oyuncağı olan, iç savaşla debelenen, özgürlüklerin, demokrasinin kırıntısının olmadığı, geri kalmış Ortadoğu ülkelerinin kaderini paylaşacaktı. Orta Asya ülkelerinin hazin tablosuna mahkum olacaktı.
Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerine defalarca gidip gören bir insan olarak Türkiye’nin ne kadar çok şanslı olduğunu çok daha iyi gözlemledim, çok daha iyi anladım.
Mustafa Kemal Atatürk, bu destanı yazarak mazlum milletlere bağımsızlık ve özgürlük modeli sunmuştur.
Atatürk, Türk halkının başına konmuş bir talih kuşudur.
Bunun farkında olalım…
Bu bilinçle Cumhuriyet’imizi gözümuz gibi korumamız, demokrasimizi ve özgürlüklerlerimizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmamız lazım.
Bu bilinçle din, mezhep ve etnik ayrılıkları bir potada eritmemiz, toplumsal uzlaşma zeminini, karşılıklı saygıyı güçlendirmemiz lazım.
Cennet vatanımızın kıymetini bilelim.
30 Ağustos Zaferi’miz kutlu olsun…
Bu muhteşem destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum…
Ruhları şad olsun…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.