Dedeman Hotels & Resort International, Ergün Demiray'a emanet - Haber 1Haber 1

Dedeman Hotels & Resort International, Ergün Demiray’a emanet

Dedeman Hotels & Resort International, Ergün Demiray’a emanet

19 Şubat 2024 - 0:37

ABONE OL

Turizm sektörünün köklü kuruluşlarından Dedeman Grubu’nda yönetim değişikliğine gidildi. Bir aile şirketi olan Dedeman Hotels & Resort International Yönetim Kurulu Başkanlığı’na profesyonel bir yönetici atandı. Sektörde “aykırı çocuk” olarak duyuran Ergün Demiray, Dedeman Otelleri için kolları sıvadı.

Turizm sektöründe 58 yıldır faaliyet gösteren Dedeman Hotels & Resort İnternational’de yeni bir dönem başladı. Şirketin atılım ve değişim sürecine girdiğini belirten Dedeman Holding ortaklarından Banu Dedeman, şirket tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ve profesyonel bir yöneticinin Yönetim kurulu Başkanlığı’na getirildiğini açıkladı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Ergün Demiray’ın getirildiğini söyleyen Dedeman kendisinin ve kardeşi Rıfat Dedeman’ın artık yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağını belirtirken, oğlu Murat Özmestçi’nin de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapacağını kaydetti.

Dedeman’da çalışmaya 13 yaşında başladığını ve 18 yaşına kadar okulla birlikte vestiyerlikten komiliğe kadar birçok alanda çalıştığını söyleyen yeni CEO Ergün Demiray, kendisine sektörün ‘aykırı çocuğu’ denildiğini anlatırken yeni dönemde neler yapacaklarını, hedeflerini ve sektörde gördüğü yanlışlıkları anlattı.

Meslek hayatı boyunca yurt içinde ve yurt dışında bir çok turizm işletmesinde çalıştığını, yöneticilik yaptığını kaydeden Demiray şunları söyledi;

“Bugün toplam 9 ana marka, 29 hizmete açık imzalanmış 24 proje ile toplam 53 otel, yaklaşık bin 700 çalışanımız var. 2025 sonuna kadar hizmete açık ve imza aşaması tamamlanmış otel sayısını 100’e, hizmet verdiğimiz ülke sayısını da 10’a çıkarmayı hedefliyoruz.

Çok iddialı ama Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her yerde olacağız. Nereye uçuyorsa orada bir otelimiz olacak. En önemli vizyonumuz bu. Bu sene içerisinden Balkanlar’da, 3-4 sene içerisinde de ABD’de olmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcı tekliflerime uyum gösterme vizyonumuzla ilerliyoruz.”

Büyüme stratejisi kapsamında 2024 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını belirten Demiray, “Yılın başında Almaty ve Karabük otellerini hizmete açtık. Ocak ayında Sapanca, şubat ayında Çanakkale ve Istranca otellerinin imzalarını attık. 15 Şubat’ta tek günde üç imza dedik Bakü, Batman ve Kemer franchise sözleşmelerini imzaladık Kemer Resort ile Antalya’da bayrağımızı yeniden dalgalandıracağız” dedi.

“Biz Türkiye’de yönetilemeyen bütün işletmelere talibiz” diyen Demiray, “Ben turizm gönüllüsüyüm, bana turizmin aykırı çocuğu diyorlar. İstiyorum ki turizmi gerçek anlamıyla yapalım, şehirlerimizi ortaya çıkaralım. Biz sınırları kırıyoruz, gençleşiyoruz, gençlere yöneliyoruz. Herkese yöneliyoruz.  Kamu personeline ve gazetecilere yüzde 25, 0-12 yaş ücretsiz, 12-20 yaş grubuna yüzde 30, 20-30 yaş grubuna ise yüzde 20 indirim uygulayacağız.” diye konuştu.

Sektör olarak ara eleman sıkıntısının büyüklüğüne de dikkat çeken Demiray, “Herkes üniversite mezunu ama biz çalışacak eleman bulamıyoruz. İnsan kaynağı oluşturmak zorundayız. Dedeman Akademi projesi ile sektörün nitelikle eleman ihtiyacına doğrudan çözüm sunacağız. Tüm turizm sektörünün ihtiyacı olan bu” dedi.

Demiray’ın vurguladığı bir diğer nokta ise İstanbul’a yakın bir yerde hayvanlar için otel açma hazırlığında olduklarıydı. Bununla ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Demiray, “Tatile gittiğinizde evcil hayvanlarınızı bırakabileceğiniz, kalabileceği, bakım alabileceği bir merkez olacak. Bununla ilgili çalışmalarımızda sürüyor” diye konuştu.

Dedeman ailesinin 4. Kuşak temsilcisi olarak yönetim kadrosundan yer alan Murat Özmestçi de, “Büyük dedem Mehmet Kemal Dedeman ve dedem Murat Dedeman’ın vizyonunu 4’üncü kuşak olarak devam ettirmek en büyük sorumluluklarımdan biri. Markamızı daha ileriye taşımak için çalışacağız” dedi.

Meltem GÜNAY

patronlardunyasi.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.