JCR Eurasia, ÜNLÜ Menkul'ün kredi notunu "A+"ya yükseltti - Haber 1Haber 1

JCR Eurasia, ÜNLÜ Menkul'ün kredi notunu “A+”ya yükseltti

JCR Eurasia, ÜNLÜ Menkul'ün kredi notunu “A+”ya yükseltti

23 Ocak 2024 - 16:21

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, ÜNLÜ & Co'nun iştiraki ÜNLÜ Menkul'ün uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu "A"dan "A+" seviyesine yükseltti.

ÜNLÜ & Co açıklamasına göre, uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR-Eurasia Rating tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, ÜNLÜ Menkul Değerler AŞ'nin uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notu "A"dan "A+"ya, kısa vadeli ulusal kurum derecelendirme notu da "J1"den "J1+" seviyelerine çıkarıldı.

ÜNLÜ Menkul'ün, uzun vadeli uluslararası yabancı para notu "BB", görünümü "negatif" ve uzun vadeli uluslararası yerel para notu ise "BB", görünümü "negatif" oldu.

– "Sağlam yönetim anlayışımızın tescili"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ünlü, "ÜNLÜ Menkul olarak etkili finansal stratejimiz ve sağlam yönetim yaklaşımımızla ulusal kredi derecelendirme notumuz 'A+'ya yükseldi. Sektörümüzde fark yaratan güçlü, yenilikçi ve istikrarlı işlere imza atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Değişen ekonomik koşullara uyum sağlama, inovasyonu teşvik etme ve sürdürülebilir büyüme sağlama konularında kararlılıklarını sürdürdüklerini belirten Ünlü, kredi derecelendirme notlarını yükseltme başarısının, kendilerini daha ileriye taşımak için motivasyon kaynağı olduğunu aktardı.

JCR Eurasia tarafından yapılan açıklamada da ÜNLÜ Menkul'ün kredi notunun revize edilmesi nedenleri arasında, "2022 mali yılı ve 2023 üçüncü çeyrek mali verilerine göre kar yaratma kapasitesinin önceki yılların aynı dönemine göre iyileşmesi, 2022 mali yılında nakit enjeksiyonuyla ödenmiş sermaye artışı ve yasal sınırların üzerinde tatmin edici sermaye yeterliliği tabanı, tahvil ihraçları ile çeşitlendirilmiş fonlama yapısının finansal esneklik sağlaması, sorunlu alacak bulunmaması ve hisse senetleri teminatlarıyla desteklenen sağlıklı alacak portföyü, dijitalleşme uygulamalarıyla desteklenen geniş yetkili aracı kurum kimliğiyle geniş hizmet yelpazesinde faaliyet göstermesi, ÜNLÜ Yatırım Holding AŞ'nin kanıtlanmış bir sicile sahip saygın marka adı, finansal ve operasyonel gücü ile yaratılan sinerji" gerekçeleri sıralandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.