Samuray kılıcıyla öldürülen Başak, toprağa verildi - Haber 1Haber 1

Samuray kılıcıyla öldürülen Başak, toprağa verildi

Samuray kılıcıyla öldürülen Başak, toprağa verildi

11 Kasım 2021 - 14:55

ABONE OL

İstanbul’da uğradığı kılıçlı saldırı sonucu yaşamını yitiren mimar Başak Cengiz’in (28) cenazesi, Ankara’da toprağa verildi.

ANKARA (AA) – Cengiz için Yenimahalle’deki Yahyalar Merkez Camisi’nde kılınan namaza Başak Cengiz’in ailesi, nişanlısı, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesi anne Beyhan Cengiz tabuta sarılarak kızı için ağıt yaktı. Baygınlık geçiren anneye cami bahçesinde ilk yardım uygulandı.

Başak Cengiz’in nişanlısı Mahir Mızrak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, nişanlısını öldüren failin en ağır cezayı alması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Bu gibi cinayetlerin bir an önce son bulmasını isteyen Mızrak, “İdam getirsinler. Psikolojik sorunları varmış. Çıkıp birini öldürecekmiş. Her gün servise binen benim sevgilim o gün servise binmedi. Onu beklermiş. Pazar günü alıp gelecektim ben onu. Oradaki işi bitiyordu. Zaten nişanlanmıştık, düğün hazırlıklarına başlayacaktık. 6 ay oldu nişanlıydık. Görevi çıkmasa zaten İstanbul’a, evlenecektik.” ifadelerini kullandı.

Bu arada sinir krizi geçiren Beyhan Cengiz, kızının tabutuna sarılarak, “Yavrumu dalından kopardılar, yavrum doğradılar, yavrumu bizden ayırdılar. Geri dönecektin, gelin olacaktın yavrum. Kuzum benim” diyerek feryat ederken baygınlık geçirdi.

Mimar Başak Cengiz’in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Ne olmuştu?

Olay; Ataşehir’de Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak’ta meydana geldi. Ankara’da bir mimarlık firmasında çalışan Başak Cengiz, 2 aylık çalışma süreci için İstanbul’a geldi.

Samuray kılıcıyla öldürülen kadınla ilgili kahreden gerçek ortaya çıktı

İddiaya göre bir bankanın çizimleri için çalışan genç kadın, dün akşam mesaiye kaldı.  Saat 19.00 sıralarında kaldığı otele gitmek için iş yerinden çıktı.

Sokak’ta yürürken bir anda karşısına, elinde samuray kılıcı bulunan bir kişi çıktı. Saldırgan kılıcı, daha önceden tanımadığı 28 yaşındaki Başak Cengiz’in karnına sapladı. Kısa süre önce nişanlandığı belirtilen genç kadın, bir anda yere yığıldı.

Kanlar içeresinde bir süre bekledikten sonra yürüyerek olay yerinden uzaklaşmak istedi. Ancak yere yığılan kadın çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polisleri samuray kılıcıyla karşıladı

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, güvelik kamera kayıtlarını inceledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganın Can Göktuğ B.( 27) olduğunu tespit etti. Polis hemen şüphelinin adresine gitti.

İddiaya göre şüpheli, elinde samuray kılıcıyla kapıyı açtı. Polisin teslim olmasını istediği şüphelinin, elinde bulunan kılıçla bir kadını yaraladığını söylediği öne sürüldü.

5 yıl psikolojik destek

Evinde arama yapılan şüphelinin odasından 16 kılıç bulunduğu öğrenildi. Olayda kullandığı kılıcın ise yaklaşık 80 santimetre olduğu belirtildi. Ayrıca odada, “Karnına bıçak sapla”, “2023 savaş”, “Karnına mermi at”, “Hızlı kaçma” gibi notlar olduğu öne sürüldü. Açık öğretim sosyoloji ve özel bir üniversitede mühendislik okuduğu öğrenilen şüphelinin 5 yıl boyunca psikolojik destek aldığı, 3 senedir desteği bıraktığı belirtildi. Şüphelinin 17 gün de uyuşturucu sebebiyle hastaneye yattığı iddia edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.