Kırgızistan Müftüsü, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ile görüştü - Haber 1Haber 1

Kırgızistan Müftüsü, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ile görüştü

Kırgızistan Müftüsü, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ile görüştü

12 Şubat 2024 - 17:00

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da iki gün önce ülke müftülüğüne seçilen Abdulaziz Zakirov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Salih Sezik ile görüştü.

Kırgızistan Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Müftü Zakirov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sezik ile bir araya geldi.

Zakirov, Kırgızların kardeş Türk halkıyla sıkı ilişkilere sahip olduğunu ve Kırgızistan'da din kültürünün gelişmesine Türkiye'nin katkısının önemini vurguladı.

İki kardeş halkın pek çok ortak değeri olduğunu ifade eden Sezik, ortak çalışmaların önemini dile getirdi.

Müftülük görevine seçilmesinden dolayı Zakirov'u tebrik eden Sezik de Türk ve Kırgız kardeşlik ilişkilerini ve dostluğunu güçlendirmeye her zaman hazır olduğunu kaydetti.

Türkiye mezunu Zakirov, 10 Şubat'ta düzenlenen Kırgızistan Müslümanları 8. Olağanüstü Kurultayında ülke müftüsü seçilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.