Meteorolojiden peş peşe uyardı! - Haber 1Haber 1

Meteorolojiden peş peşe uyardı!

Meteorolojiden peş peşe uyardı!

08 Temmuz 2021 - 8:21

ABONE OL

Meteoroloji, AFAD ve valilikten uyarılar peş peşe geldi!

Önceki gün yurdun büyük kesiminde etki gösteren ve yer yer sele yol açan kuvvetli yağışlar sürecek.

İşte yurt genelinde hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada, “Kuzeybatı Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” uyarısı yapıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, vatandaşları ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre kentin kuzey ilçelerinde aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden sonra etkisini artırarak, kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

AFAD UYARDI

AFAD’dan yapılan açıklamada gece saatlerinden sonra, “Bilecik, Bolu, Bartın, Ankara, Çankırı, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan bugün sağanak yağış Marmara Bölgesi’nde etkili olmaya devam edecek. Artvin, Ardahan, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Düzce’de sağanak yağış etkili olacak. Cuma günü sağanak yağış yurdun kuzeyinde ve Doğu Anadolu bölgesinde etkii olacak. Güney’de ise hava sıcaklıkları 41 dereceye kadar çıkacak. Cumartesi günü sağanak yağış İstanbul’u terk ediyor. Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars’ta sağanak yağış etkili olacak. Pazar günü ise sağanak yağış yurdu neredeyse tamamen terk etmiş olacak. Düzce, Bolu, Karabük, Karabük, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin ve Erzurum’da sağanak yağış etkili olacak.

HAFTALIK RAPOR!

Meteorolohi tarafından yayımlanan haftalık (8 – 14 Temmuz 2021 rapor şöyle: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyı kesimleri ile doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.