Düşen dolar faizleri, Euro’daki düşüşü erteler - Haber 1Haber 1

Düşen dolar faizleri, Euro’daki düşüşü erteler

26 Ocak 2011 - 12:37

ABONE OL

ABD’de borsa endekslerinin dünkü gerilemesi büyük şirketlerin karlılıklarının beklentilerin altında kalmasından kaynaklanınca Dolar faizlerinde de düşler yaşandı. Paritenin 1,3680 civarından başlatıp 1,3575 civarına kadar yaptığı düşüşün bir teknik düzeltmeden öteye gitmemesi faizlerin hızla düşmüş olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle Dolar faizlerine bağlı olarak paritedeki yükseliş biraz daha devam edebilir ama çok değil. Sanırım 1,3750’ye kadar yükselişler görülebilir ve belki 1,38 zorlanır. ABD’den açıklanacak olan konut satışları verisi eğer hayal kırıklığı yaratırsa bahsettiğim bu hareket olabilir. FED’in vereceği faiz kararı sonrasındaki açıklamalarsa aşağı yukarı belli. Ancak şunu söylemem gerekiyor ki bir gerileme olmadan önce az bir miktar daha paritenin yükselme şansı var. Buna göre hareket etmekte fayda var.

Günlük Strateji: 1,3820’nin üzeri kırılmadığı sürece 1,3580 hedefiyle 1,3770’ten ölçülü miktarda açığa satış yapak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Sterlin Çöktü

Dün, tam “Sterlin faizleri yoruldu” derken İngiltere’den açıklanan büyüme verileri yerini küçülmeye bıraktığı gözlenince Sterlin, faizleriyle birlikte adeta çöktü. Diğer yandan dünkü seansta hisse senedi piyasalarının şirket karlılıklarının olumsuzluğu karşısında gerilemesi Sterlin üzerinde baskıyı ayrıca artırıyor. Eğer beklediğim gibi Dolar önümüzdeki bir iki seans içinde karşı karşıya kaldığı değer kaybının bir kısmını telafi edecekse, bu durumda Sterlin’in toparlanması zaman alabilir. Bu da Sterlin / Dolar paritesinin 1,5980 civarından öteye fazla gitmemesi anlamına gelir.

Günlük Strateji: 1,5980’in üzeri kırılmadığı sürece 1,5720 hedefiyle 1,5950’den ölçülü miktarda satış yapmak için beklenilebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Yine Uyudu

Dünyada bir çok parite haftalık olarak da bir dalgalanma veya bir trend çizerken, Dolar / Yen paritesindeki uyuşuklu devam ediyor. Son bir ay içindeki ortalamanın 82,50 civarında oluşması piyasanın Dolar faizlerinde ve hisse senedi piyasalarında gerçek bir trend veya bir kırılma olmasını beklediğini gösteriyor. Eğer bu beklentiler kendisini daha da belli ederse yani özellikle Dolar faizlerinde ve hisse senetlerinde yeni yükselişler görüleceği konusunda piyasa ikna olursa o zaman parite yükselir. Ben paritenin kaçınılmaz bir şekilde er ya da geç belirgin bir yükseliş yapacağına inanıyorum ama bu durum önümüzdeki günlerde 82,50 ortalamanın 82’nin altına inmesi olasılığını göz ardı etmiyor. 81’li seviyeler kısa, orta ve uzun vadede çok iyi alım yeridir.

Günlük Strateji: 81,20’nin altı kırılmadığı sürece 82,40 hedefiyle 81,50’den alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Altın Düzeltme Yapabilir

Altın fiyatları artan hisse senetleri ve faizler, düşen VIX endeksi ve ekonomilerle ilgili olumlu beklentilerin ağır basmasıyla gerileme sürecine devam ediyor. Ancak bu süreçte, özellikle dünkü seansta büyük şirket karlılıklarında görülen düşüşler bu olumlu beklentileri tehdit ettiğinden parite altın bir miktar düzeltebilir ve şunu da unutmamalı ki bu teknik bir düzeltme olarak da beklenilebilecek bir durum. Bu nedenle düşüşler kısa vadede alım fırsatıdır..

Günlük Strateji: 1322’nin altı kırılmadığı sürece 1350 hedefiyle 1325’ten alım yapmak üzere beklenilebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Not: Yönetilmeksizin sadece alım yaparak yönetilen altın fonlarından uzak durun.

Petrol Yavaşlayarak Düşüşe Devam Edebilir

ABD’de düşen borsa endeksleri petrol fiyatlarının belirgin şekilde gerilemeye devam etmesine neden oluyor. 90 Dolar civarında adeta ikili zirve yapana petrolün bu seviyeden itibaren hızlanarak düşmesi petrolün bu hareketinin 85-86 aralığına kadar bir yere devam etmesine neden olabilir. Bugün ABD’den açıklanacak olan petrol stokları artış olduğunu gösterirse düşüş belki bir miktar daha devam eder ama daha önceki günler içinde oluşan düşüşler nedeniyle gelebilecek teki alımları gün içindeki düşüşlerin bugün içinde sınırlı kalmasına neden olabilir.

Günlük Strateji: 85,10’un altı kırılmadığı sürece 86,80 hedefiyle 85,30’dan agresif alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Yatay

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.