Düşüşlerde Euro / Dolar alınır - Haber 1Haber 1

Düşüşlerde Euro / Dolar alınır

11 Ağustos 2011 - 11:36

ABONE OL

Dünkü seansta Fransa’nın kredi notunun düşürüleceği söylentisiyle birlikte gerilemeye başlayan Euro / Dolar paritesi hisse senedi piyasalarında oluşan satış baskının da etkisiyle 1,4130 seviyelerine kadar geriledi ancak Fransa’yla ilgili not düşürme konusunun resmi mercilerce yalanlanmış olması durumu tersine çevirdi. Bugün hisse senedi piyasalarında görülebilecek yükselişlerle birlikte paritede yukarı yönlü hareket sınırlı şekilde de olsa devam edebilir. Bu nedenle düşüşlerde alım fırsatların oluşacağını düşünüyorum. Bugünün açığa satış günü olmadığını ve daha çok düşüşlerde alım yapılması gerekiyor çünkü Dolar faizlerinde tüm getiri eğrisi boyunca gerileme süreci devam ediyor.

Günlük Strateji: 1,4180’in altı kırılmadığı sürece 1,4210 seviyesinden 1,433 hedefiyle alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Aşağı

Sterlinin Yükselişleri Devamlılık Kazanmaz

Hisse senedi piyasalarındaki bozulma ve İngiltere’de süre gelen anarşi olayları Sterlinin gerilemesine neden oldu. İngiltere’de faizlerin düşmeye devam ediyor olması ve açıklanan ekonomik verilerin belirgin bir büyümeye işaret etmemesi Sterlinin hem Euro hem de Dolar karşısında gerileme sürecine devam etmesine neden oluyor. Bu nedenle Dolarda belirgin bir gerileme olmadıkça yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Günlük Strateji: 1,6330’un altı kırılmadığı sürece, 1,6290 seviyesinden 1,6220 hedefiyle satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yatay

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Aşağı

Dolar / Yen Yükselebilir

Hisse senedi piyasalarındaki zayıflama ve Dolar faizlerindeki düşüşler Dolar / Yen paritesinin kriz ortamında gerilemesine neden olurken Japonya Merkez Bankası bu nedenle şimdilik müdahale etmekten kaçınıyor ancak piyasa bu seviyelerde aklamaya devam edecek olursa JMB yeniden piyasaya müdahale edebilir. Ben yakın vadede Dolar faizlerinin her şeye rağmen çok da düşmemiş olup yeniden yükselme ihtimaline bağlı olarak Dolar / Yen paritesinin kendi dinamiklerinde yükseleceğini düşünüyorum.

Günlük Strateji: 75,80’nin altı kırılmadığı sürece, 76,10 seviyesinden 77,40 hedefiyle ölçülü alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yukarı

Altında Dikkat Ediniz

Altın piyasası hiç durmayacakmış gibi yükselmeye devam ediyor ancak yükselişler hacimsiz ve panik ve histerik psikolojiyle yapılıyor olması her an ani ve sert bir düşün başlamasına neden olabilir ancak piyasanın hareketlerinin kontrol dışı olması ve altın gibi bir enstrümana kimsenin müdahale etmeyeceği gerçeğine bağlı olarak hiç umulmadık hareketler olabilir. Bu nedenle pozisyonları açarken ölçülü ve dikkatli olmasınız. Yukarı yönlü de aşağı yönlü de çok sert hareketler olabilir bu nedenle dikkatli olunuz.

Günlük Strateji: 1850’nin üzeri kırılmadıkça 1740 seviyesinden 1730 Dolar hedefiyle çok ölçülü satış yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Aşağı

Uzun Vade: Aşağı

Petrol Yükselişe Devam Edebilir

Düşen hisse senedi piyasaları petrolün yükselmesine engel olurken dün açıklanan ve sürpriz bir şekilde gerileyen petrol stokları akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Ben hisse senedi piyasalarının aşırı tepki verdiğine ve faizlerin bir süre düşük kalacağı beklentisiyle hisselerin yükseleceğini ve buna bağlı olarak da petrolün86’lı seviyelere kadar önümüzdeki günlerde yükselmeye devam edeceğini bekliyorum. Bu nedenle düşüşler alım fırsatıdır.

Günlük Strateji: 81,10’un altı kırılmadığı sürece, 81,30 seviyesinden, 73,50 hedefiyle ölçülü alım yapmak üzere beklenebilir.

Günlük Beklenti: Yukarı

Haftalık Beklenti: Yukarı

Uzun Vade: Yatay

Soya Düşebilir Ve Düşerse Alınır

Hasat döneminin yaklaştığı bugünlerde normalde fiyatların düşmesini bekleriz ancak hem petroldeki düşüşler hem de Dolardaki yükselişlere rağmen aslında düşmesi gereken soyanın düşüşlerinin sınırlı olması spekülatif fon talebinin son zamanlarda yükselmiş olmasından kaynaklanıyor. Zira ben de hasadın fazla olabileceğine bağlı olarak olası sert düşüşler olsa da bunların sonradan sınırlı kalıp soyanın orta vadede yükselme eğiliminden uzaklaşmayacağını tahmin ediyorum. Çin’in yaklaşan talep artışı da soyanın düşüşlerinin sınırlı olmasına neden olacaktır.

Günlük Strateji: 1252’ın altı kırılmadığı sürece, 1258 seviyesinden, 1310 hedefiyle alım yapmak için beklenebilir.

Günlük Beklenti: Aşağı

Haftalık Beklenti: Yatay

Uzun Vade: Yukarı

Saygılarımla

Okan Aybar

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.