Ex oriente lux - Haber 1Haber 1

Ex oriente lux

23 Eylül 2011 - 11:02

ABONE OL

Başlığı okuduğunuzda nerden çıktı bu Latince başlık Hülya Deniz derseniz hemen söyleyeyim:

Latince “Işık doğudan yükselir” demek olan bu cümle bugün size anlatacağım güzel şeye tam oturmuş. Turizm sektörümüzün öncü kuruluşu LİMAK HOLDİNG in 50 milyon dolar yatırımla
İstanbul Anadolu Yakası’nın hızla gelişen iş merkezi Kavacık’ta açtığı yeni ve ilk şehir
oteli Limak Eurasia Luxury Hotel‘den bahsediyorum.

limak_eurasia_luxury_hotel.jpgHakikaten bölgeye ışık gibi doğmuş. Limak Holding’i ayakları yere basan kararlarla tanıyoruz bu özelliklerini 8. otellerinin yatırımında da göstermiş ve çevredeki onlarca yerli yabancı şirketin üst düzey yöneticilerinin ihtiyaçlarını öğrenerek hareket etmişler.

Kendi arazileri üzerinde inşa ettikleri bu otelin inşaatını da Limak Holding yapmış. Böylece arazi-inşaat ve işletimi de üstlenerek taşın altına ellerini değil neredeyse kollarını koymuşlar.

Bu güzel haberi biz basın mensuplarına duyurmak için Eurasıa Otel’de yaptıkları basın toplantısında Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak International Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu hazır bulundular.

Limak Eurasia Luxury Hotel, 200 oda ve 400 yatak kapasitesiyle İstanbul’un otel ihtiyacına cevap verecek. Yaklaşık 2 bin metrekare toplantı katı, son teknolojiyle donatılmış toplam bin 200 kişi kapasiteli 10 toplantı salonuyla aynı zamanda Anadolu Yakası’nın “business” oteli olarak da konumlanıyor.

Genel koordinatör Kaan Kavaloğlu oda sayısını çok daha fazla sayıda tutabileceklerini ancak bölgedeki iş insanlarının rahat edebilecekleri bir büyüklük düşündükleri için 200 sayısında karar kıldıklarını belirtti.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir “Limak Eurasia, şehir otelciliğinde yeni bir anlayışı temsil ediyor. 5 yıldızlı bir otel olmasının yanı sıra şehir otelciliğinde premium hizmetler sunuyoruz. Yakın dönem hedefimiz,Türkiye de şehir otelciliğinde uluslararası platformlarda da öncelikli olarak yakın coğrafyamız içerisindeki zincir otle olmak. Bunun içinde fırsatları inceliyoruz. Hedef ülkelerimiz; kısa dönemde Balkanlar ve Ortadoğu, orta ve uzun dönemde ise Uzakdoğu ve Amerika Birleşik Devletleri.

NewYork’ta yarı bitmiş ve bitmiş otellerle görüşmeleri olduğunu söyleyen Özdemir
LİMAK adına yakışır yatırımlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

limak_eurasia_luxury_hotel_1.jpgBen otelin en çok Kavacık ormanlarına bakan açık havuzuna bayıldım. Karşınızdaki ormana bakarken kendinizi adeta bir oksijen deposunda hissediyorsunuz. Anadolu Yakası’nda oturanların yazın orada kuyruk oluşturacağına eminim.

Otelin bence bir de romantik tarafı var. Limak Eurasia Luxury Hotel Anadolu Yakası’nın Avrupa Yakası’na en yakın oteli durumunda ve İstanbul’un, iki havaalanına da eşit mesafede bulunuyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen yakınında olması nedeniyle ayrıcalıklı bir konuma oturuyor. Konuklarına orman ve şehir manzaralı odalarda, kişisel iklimlendirme, banyolarda yerden ısıtma, yağmur duşu gibi maksimum konfor sunmaya özen göstermişler ayrıca kullanılan eşyaların tamamı tasarım ürünü olduğundan kendinizi otel havasında pek hissetmiyorsunuz.

Ayrıca artık düğün dernek için Avrupa yakasında yer aramaya da gerek kalmamış Limak Eurasia Luxury Hotel, 4 mevsim düğün konsepti ve özel davetlere uygun salonlarının yanı sıra; bahçe, havuz ve teras olmak üzere farklı mekân alternatifleri ile de Anadolu Yakası’nın aranılan oteli olmaya aday olduğunu bu alanda da göstermiş.

16 yıllık birikimiyle hem yatırımcı hem de işletmeci olarak çok önemli bir deneyime sahip olan Limak International Hotels&Resorts burada da tabiri caizse “Kuş Kondurmuş” ve “ışığı doğudan yükseltmişler” diyebiliriz.

Şehir halkı için ise konaklama yapılmasa bile mevsime göre bir kahve içip,iki lokma bir şey yenerek güzel zaman geçirilecek olan ayrıcalıklı bir huzur köşesi olmuş. Bir Avrupa yakası yerlisi olarak Anadolu yakasındakileri kıskanmamak elde değil.

limak_eurasia_luxury_hotel_2.jpg

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir Bey‘in şahsında böyle parlak bir yatırımı şehrimize kazandırdığı için Limak İnternational Hotels&Resort ekibini baştan sona tebrik ediyorum.

Yeni güzel şeylerde buluşmak üzere…

Hülya Deniz
www.twitter.com/hlydnzz
hulya@kmedya.com
hulya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.