Fransız kalmayın - Haber 1Haber 1

Fransız kalmayın

04 Haziran 2012 - 10:13

ABONE OL

fransiz_kalmayin.jpg Genel olarak daha ağır ekonomik ve finansal konulardan konuşsak da bugün size 12 milyon dolarlık bir yatırımla Türkiye’ye gelen renkli bir Fransız’dan PROMOD’dan bahsetmek istiyorum. Azadea Group ,Promod ile Türkiye’de iki mağazası ile hizmet vermeye başladı. Türk kadınlarını yeni bir Fransız markasını tanıştıran grup, ilk mağazasını İstanbul’un kalbi Nişantaşı’nda açtı. Açılışı yapılan mağaza, 235 m²’lik bir alana sahip bulunuyor.

Mağazanın açılışı nedeniyle organize edilen basın buluşmasında, Promod Türkiye Ülke Müdürü Ali Al Khalil ile yaptığımız sohbette “Promod, 52 ülkede 976’dan fazla mağaza ile dünya çapında bilinen bir marka ve bu markayı Türkiye’ye getirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyerek, Nişantaşı ve Buyaka mağazalarından sonra, Türkiye’deki tüm büyük şehirleri hedef alan kapsamlı bir yayılma planı izleyeceklerini belirtti.

BİR FRANSIZ BAŞARI ÖYKÜSÜ
Bağımsız bir aile şirketi olan Promod, borsada işlem görmeyi tercih etmedi. Promod, 1975 yılında Fransa’da kurularak, hızlı bir büyüme kaydetti. Marka, 1990’larda 135 outlet mağazasıyla 5 ülkeye yayıldı. 1999 yılında Suudi Arabistan’da ilk franchise mağazasını açtı. 2000 yılına gelindiğinde Orta Doğu’da ve 2006 yılında da Asya’da yerleşik hale geldi. 2011 yılında 50’den fazla ülkede 230 franchise mağazası dahil toplam 900 mağazaya sahip oldu. Dünya genelinde 6,500 çalışanı bulunan Promod’un yıllık 225 milyon ziyaretçisi bulunuyor. 2011 yılında, %59’u uluslararası operasyonlarından sağlanan, 950 milyon Avro tutarında ciro elde etti.

fransiz_kalmayin_1.jpg PROMODA’A GÖRE MODA: “Benim” modam!
Promod koleksiyonları, genç ve aktif kadınlar için rahat kadın giysileri ve aksesuarları üreten karma bir stilist ekibi tarafından tasarlanıyor.Moda akımları sürekli değişiyor ve Promod, moda akımını her zaman çok yakından izleyen ve kadınların ne istediklerini bilen marka olarak trendi takip ediyor. Kadınlar Promod’ un İlkbahar/Yaz koleksiyonu ile, sofistike ve feminen bir görünüm kazanıyor; giysiler parlak, lureks, pul ve kaplamalarla canlılık kazanıyor. Floresan renklerin dokunuşu ile siluetleri canlanıyor. Promod koleksiyonunu, her iki haftada bir kadınların talep ettiği farklı moda öğeleri ile yeniliyor.

Bu koleksiyonların belli konseptleri varmıymış derseniz evet altı ana temadan oluşuyor koleksiyon bunlar : Bir dizi uçuk ve tozpembe gölgelendirmelerle birlikte simli pullarla zenginleştirilmiş basit şekillerle ALLURE COCKTAIL ,bir dizi pastel rengin beyazla birlikte kullanıldığı yaz tazeliği, Brigitte Bardot stili SAINT-TROPEZ , Sezonun temel parçaları Rock yıldızlarından ilham almakta olan ve kırpık bluzlar, kurdeleli ve baskılı T-şörtler, uzun tül etekler fermuarlar, yaka düğmeleri ve suni elmaslarla tamamlanmış. Tamamı, beyazın yoğun olduğu pozitif/negatif grafik stilinde SUMMER ROCK , Mineral yansımalarla zenginleştirilmiş, çölden ilham alan gölgelendirmelerle ETHNO METAL ,floresan gölgelendirmelerle uyumlu modern ve saf beyaz parçalar: sarı, eflatun, turuncu dekoratif renkli atletler, şortlar, yuvarlak pantolonlar, spor elbiselerle FLUOS la ,”Eşarp” desenleri, renkli tulumlar ve şortlar Renkli çizgiler ve floresan dokunuşlara sahip düz parçalarla modern bir stile bürünen kabile stili tarzını yansıtan VAUDOU temaları.Bu temalardan biri mutlaka sizin için.

Yolunuzu Nişantaşına düşürdüğünüzde Maçka, Teşvikiye ve Hüsrev Gerede caddelerinin kesiştiği köşede bulunan mağaza ferahlığı ve renkliliği ile hemen dikkatinizi çekecek . Benden haber vermesi.
Bugünkü güzel şeyimiz, 2001 yılından bu yana Promod’un franchise işlemlerini üstlenmiş olan ve 7,300’den fazla çalışanı ile Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, Kuveyt, Irak, Katar, Umman, Bahreyn, Ürdün, Lübnan, Cezayir ve Türkiye dahil olmak üzere 13 ülkeye yayılmış olan 408 mağazaya sahip sağlam altyapısı ile dikkat çeken Azadea Group’tan geldi.Hali hazırda bölgede yaklaşık 25 mağaza işletiyor.

Grubun, Orta Doğu’da 40’tan fazla lider uluslararası franchise konseptine sahip olan ve bunların işletmesini üstlenen, bir numaralı moda ve yaşam stili perakende şirketi olduğu biliniyor. Bizde kendilerine Türkiye de yaptıkları yatırımlar için teşekkür ediyoruz.

Yeni güzel şeylerde buluşmak üzere..

Hülya Deniz

www.twitter.com/hlydnzz
hulya@kmedya.com
hulya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.