Gölgeli günler - Haber 1Haber 1

Gölgeli günler

26 Ağustos 2011 - 11:02

ABONE OL

Bir ramazan ayı daha sona yaklaştı. Dört gün sonra Ramazan Bayramı. Dilimizde bayramla ilgili bir çok neşeli deyim vardır örneğin; ‘’Bayram Sevinci” bunlardan sadece biri. Ancak bu sene bayram hak ettiği sevinçlerle gelir mi bilmem. Çünkü gündem zengini ülkemizde ramazan ayı, mübarek günler demeden hayat bildiğini okumaya devam etti.

Neredeyse her hafta şehit haberleri aldık, yakın ve uzak komşularımızda olan biten iç çekişmeler uluslararası yaptırımlar bunun önünde sonunda Türkiye’ ye çıkaracağı faturalar ve tabiî ki Fenerbahçe camiasına büyük üzüntü yaratan sürecin üzerine UEFA’nın aldığı Şampiyonlar Ligi’nden men kararının yaşattığı travma; evet bunların hepsi sadece birkaç haftada oldu.

Bence bu ramazan ayının en belirleyici ve ses getiren hareketlerinden biri de İhsan Eliaçık ile arkadaşlarının Emek ve Adalet Platformu çerçevesinde ‘’Otel önü iftarları” diye adlandırdıkları eylemleriydi.

golgeli_gunler_1.jpg Hiçbirimizin onaylamadığı emeğin sömürülmesi sonucu elde edilen zenginliğe ve islama yakışmayan şaşalı, ifrata kaçan hayata bir tepki, bir kınama ve farkındalık yaratma amacı güderek bu eylemi gerçekleştirdiler. Sonuncusu da 27 Ağustos Cumartesi günü yine Taksim Parkı’nda olacak ilgilenenlere duyurmak isterim.

Ancak bütün otel iftarlarının da Firavun sofralarına benzediğini söylemek mümkün değil. Sizlere katıldığım iki iftar davetinden örnek vermek istiyorum.

Birincisi UND diye adlandıracağımız Uluslararası Nakliyatçılar Derneği’nin ve ikincisi de benim çok sevdiğim arı gibi çalışan son olarak Somali yardımlarında da aktif olarak gördüğümüz MÜSİAD’ın.

Her ikisinde de menü son derece mütevazi ve tamamen üyelerinin birbirini görmesini birbirleriyle ilişkilerini güçlendirmesini amaç edinmiş sadelikteydi. Öte yandan bu iftarların ticarete, toptancı ve ara tedarikçiler nezdinde getirdikleri hareketi de düşünmeden edemedim.

golgeli_gunler_3.jpgUND’nin iftarı Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin ile de bir sohbet imkanı yarattı. Bakan Şahin kürsüden yaptığı konuşmada “Türkiye’de terör sebebiyle gölgeli günlerin yaşandığını” ancak hükümet olarak kararlılıkla ve son olarak geliştirilecek yeni güvenlik yapısıyla bu günlerin sonunu getireceklerini vurguladı.

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ise verdikleri iftarda yaptığı konuşmasında MÜSİAD olarak çeşitli illerdeki aş evlerinde günde binlerle ifade eden kişileri doyurduklarını. Toplumsal dengeyi sağlamak için üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Ben İçişleri Bakanımız Sayın Şahin’e güvenmek ve inanmak istiyorum. Ülkemizin üzerindeki gölgelerin kalkması, kendi içimizde ve çevre ülkelerle barışık, aydınlık günlerin bizi beklediğine olan inancımla hepimize ramazanın son günlerinde ramazan ayına ve Kadir Gecesine yakışan sükunet ve dingiliğin tüm hayatımıza yayılan huzurlu günler diliyorum.

Güzel şeyleri paylaşmak dileğiyle.

Hülya DENİZ

www.twitter.com/hlydnzz
huyla@kmedya.com
huyla.denniz@gmail.com

golgeli_gunler_2.jpg

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.