Gönülçelen - Haber 1Haber 1

Gönülçelen

06 Ağustos 2011 - 9:18

ABONE OL

gonulcelen.jpg“Salinger’ın harika kitabı Gönülçelen’i okumayanlarınız varsa şiddetle tavsiye ederim” diye
söze başlamak istiyorum. Ben de geç okuyanlardanım ta ki TEOMAN o harika Gönülçelen şarkısını yapana kadar…

Kendi internet sitesinden müziği bırakacağını öğrendiğimden beri onun hayatlarımıza neler kattığını bir gençlik sürecini hep beraber yaşadığımızı, şarkılarıyla bize aşkların, şehirlerin, tüm insanlık hallerinin ezber bozan sözlerini öğrettiğini düşünüyorum.

Bir gün batımının insanı nasıl Tanrı’ya inandırdığından, insanoğlunun nasıl hem kırıcı hem kırılgan olduğuna ve arzunun nasıl bedeni kavurup insanı başka hiçbir şey düşünemez hale getirdiğine kadar her hal ve durumu bize şahane notalarıyla hemhal ettiği modern zaman ifadelerinden vazgeçmek biz dinleyenleri için mümkün görünmüyor. Zaten haberi alan hayranları da müzik şirketinin önünde geri dönmesi için türlü gösteriler yaptılar.

Çok fazla yorulduğunu ve bir türlü istediği kadar iyi bir insan olamadığını söylemiş yaptığı açıklamada. Bence oldu çünkü sadece kendini ilgilendiren alkol alımı, kadın arkadaşlar gibi konularda çok fazla üstüne gidildiğinde bile sokaktaki her insanın göstereceğinde fazla bir tepki göstermedi, polemiğe girmedi.

Duyurulara bakıyorum da “Müziğin asi çocuğu” deniyor; bilakis son derece naif, içe kapalı
bir duygu dünyası olduğunu evine kapanıp günlerce hiç çıkmadan kitap okuduğunu bu işleri biraz takip eden herkesin bildiğini düşünüyorum. Elbette ki algılanan ve olan kişinin farklı olması zaten temelde bir ruh bölünmesi bir ‘’Gönül Yorgunluğu” yaratmıştır.

Herkes her durumu, hayatın kendini getirişindeki güçlükleri aynı yöntem ve etkilenmeyle karşılayamaz. Onun yöntemi de alkolden destek almak şeklinde olabilir. Haksız yere çok yargılandı çok eleştirildi ama az anlaşıldı. Şimdi varılan noktada aslen temelli ama belli ki çok uzun süreliğine müziği bırakıyor. Kimileri için inandırıcılıktan uzak reklam ve PR çalışması için yapıldığı düşünülse de ben -En azından kararı aldığı an itibarı ile- kararının çok sahici olduğu inancındayım.

Her fırsatta 30 yaşına kadar parasız olduğu ve paranın onun için çok ta önemli olmadığını belirttiği için ülkemizin hiçbir kademesinde görmeye alışık olmadığımız bu ‘’Bırakıp gitme ‘’ hali beni hiç şaşırtmadı.

Teoman geri döner mi bilinmez ama o benim kuşağım için en genç, en aşık, en saf, en umutlu
en coşkulu günlerimizin müzikal yolculuğunu hazırlayan hemen hemen her şarkısında bir anımız kendimizden bulduğumuz bir parça olan can yoldaşımız gönlümüzün en derinlerine işlemiş bir ‘’GÖNÜLÇELEN” olarak kalacak…

gonulcelen_1.jpg


Hülya Deniz

www.twitter.com/hlydnzz
huyla@kmedya.com
huyla.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.