Gülünç şeyler - Haber 1Haber 1

Gülünç şeyler

08 Ocak 2012 - 14:39

ABONE OL

Bu pazar günü sizlere daha eğlenceli konulardan söz etmek isterdim ama hafta içinde okuduğum bazı sosyal medya yorumları beni akıl ve aklı kullanma üzerine bir yazı yazmaya teşvik etti…

Akıl konusunda bir sorun yoktur çünkü güzel bir atasözümüz “akıllar pazara çıkmış herkes kendi aklını beğenmiş” der. Ben de konuya tam buradan bakmak istiyorum; Aslında yazımın başlığını “ALLAHIM AKIL VER AMA ÖTEKİNE ” koymayı düşünmüştüm. Zira toplumumuzun bence ve birçoğunuzca da malum olan bir kesimi kendi aklını dolayısıyla seçimlerini pek beğenmesine rağmen beğendiği renk ve yeme alışkanlıkları gibi kişisel konulardan,dini inanca ve uygulama biçminden topluma yön veren siyasi seçimlere kadar karşı fikirde olan herkesi küçümseme , aşağılama ve dahi onları aptal bulup Allah’tan akıl isteme (ama ötekiler için) haddinde kendini görür.

gulunc_seyler.jpgBen ise “21. yüzyıldayız artık kimse aptal değil” demek istiyorum. Toplumda yaşanan değişime ayak uyduramayıp akışta kalamayanlar güçlü bir ırmağın çağlayan sularına kapılmış gibi duvarlara çarpa çarpa öğreneceklerdir ki artık yeni bir çağdayız.

Toplum kendine tepeden inmeci dayatmaları değil kendi seçimlerini yaşamak istiyor bunu yaşarkende düşe kalka öğreniyor. Dışardan bakanları değil sofrasına oturup halini derdini dinleyenleri anlayanları anlayıp destekliyor.

Demem o dur ki zaman değişti kabul edilse de edilmese de artık “öteki” ler gündemde. İmtiyazları budananlar da çığırtkanlıklarla yeni toplum düzenini karalamakta ama bunları yapacaklarına karşılarındakini anlamaya çalışsalar, ne nedendir diye irdeleseler belki toplumda daha sıcak karşılanırlar. Ancak kişisel kanım amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu yolunda..

Konu sorun çözme konusu değil toplumun her platformunda kaybedilen iktidarın umarsızca yeniden kazanılma çabasıdır. Bu bir siyasi yazı olmadığından sadece toplum gözlemleriyle yetindim. Eko-politik rakamlar, sosyo- ekonomik konulara değinmedim.

gulunc_seyler_1.jpgBizler Allah’tan akıl isteyeceksek karşımızdakileri aptallıkla suçlayıp onlar için isteyeceğimize kendimiz için verdiği aklı onları anlamada kullanmaya yardım etmesini istersek toplum içinde daha hızlı yol katederiz. Aksi taktirde içinde hiç mizah unsuru barındırmayan “gülünç” durumlara düşmek mukadderattır.

Bugünkü yazımı Allah hepizi mizah ve neşe dolu “komik” durumlarla karşılaştırsın düşmanımızı bile “gülünç” duruma düşürmesin diye bitiriyorum. Yeni güzel şeylerde buluşmak üzere…

Hülya Deniz

www.twitter.com/hlydnzz

hulya@kmedya.com

hulya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.