Hayaldi gerçek oldu: İstanbul Finans Zirvesi - Haber 1Haber 1

Hayaldi gerçek oldu: İstanbul Finans Zirvesi

26 Eylül 2011 - 13:48

ABONE OL

Büyürken hepimizin ailesinin temennisi, büyüdüğümüzde “Vatana, millete hayırlı evlat” olmamızdır. Vatana, millete; okuyarak, çalışarak, öğreterek, tesisler kurup istihdam yaratarak faydalı olmak seçeneklerden bazıları… Bir de bunlarla yetinmeyip her alanda faydalı olmayı kendilerine düstur edinmiş insanlar var.

Profesör Dr. Murat Yülek ve Ömer Faruk Ünal gibi..

Gencecik iki insan akademik hayatları ve paralarını kazandıkları işlerini bir yanda tutup,
Başbakanımızın Davos Zirvesi’ndeki çıkışından sonra “Davos gibi bir köyden bu marka çıktıysa biz neden İstanbul’u da benzer bir konuma getirmeyelim” fikriyle çıkmışlar yola..

Geçen yıl ilki düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi bu yıl kapılarını 28-29 Eylül’de Hilton Convention Center’de açıyor. Zirve öncesi Profesör Dr. Murat Yülek ve Ömer Faruk Ünal ile yaptığımız basın kahvaltısına az ve öz gazeteci katılmıştı, böylece daha samimi bir ortamda sorularımıza çok kalabalıkta sağlanamayacak bir içtenlikte cevaplar almış olduk.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu zirve hayata bir hayalden geçmiş. “Biz hep yurtdışına gidiyorduk neden yabancılar da İstanbul’a gelmesin fikri en büyük itici gücü oluşturdu” diyen Profesör Yülek, “Astana’da, Cidde’de ve Kuveyt’te de bunlar yapılmaya çalışılıyor. Nobel ödüllü kişiler çağırılsa da programları bizimkilerle kıyaslanmayacak kadar zayıf ” bilgileriyle sözlerine devam etti.

hayaldi_gercek_oldu_istanbul_finans_zirvesi.jpg Ama her güzel şeyde bazı kısıtlamalar da söz konusu olabiliyor. Bununla ilgili olarak yöneltilen “Maddi destek kaynaklarınız nelerdir, kimlerdir” sorusu üzerine konuşan Profesör Yülek’in, “Hiçbir maddi desteğimiz yok. Kendi ekonomisini oluşturması için çabalıyoruz. Ne Başbakanlık Tanıtım Fonu’ndan ne de İstanbul Kültür Başkenti Fonları’ndan bir kaynak sağlanamadı” şeklinde gelen cevabı bizi üzdü.

Dünyada içinden deniz geçen tek şehir olan İstanbul’un tanıtımına bundan büyük bir katkı olabilir miydi diye düşünmeden edemedik.

İstanbul Finans Zirvesi, finans zirvelerini tartıştıran tek zirve özelliği de taşıyor. “Finans merkezleri kazan-kazan ilkesine göre mi yoksa rekabetçi bir yapıda mı ilerlemeli” bunu sorduruyor.

Bu yıl ki mottosu “Küresel toparlanmaya doğru: Deneyimler ve güçlükler” olan bu tema çerçevesinde 6 farklı alt başlık ve panelden oluşan oturumlar düzenlenecek. Zirvenin önemli özelliklerinden biri de 23-25 Eylül’de WDC’ de yapılmış olan IMF- Dünya Bankası grubu toplantıları ardından yapılacak olan ilk üst düzey toplantı olması.

hulyaa_deniz.jpgProfesör Dr. Murat Yülek bu konuda da “Washington’da yapılan kritik toplantının ardından ilk değerlendirme ve yorumlar İstanbul’da, İstanbul Finans Zirvesinde yapılacak” yorumunu getirdi.

Açılışını Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yapması planlanan Zirve’de ayrıca Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da İngiliz mevkidaşı ile aynı oturumda bir görüş alışverişi platformu yaratacağı düşünülüyor.

Seçim döneminde çok sık duyduğumuz “Hayaldi Gerçek Oldu” sloganı bence dört ana iş kolu altında faaliyetlerini sürdüren PGlobal ve Yedi24 şirketler grubundaki işlerini ikinci plana atarak İstanbul’un tanıtım faaliyetinde ellerini –hem de Ankaralı iki genç adam olarak– taşın altına koyan Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ünal ve Danışma Kurulu Başkanı Profesör Dr. Murat Yülek nezdinde tüm sponsorlara baba, ata kökten İstanbullu birisi olarak kalpten teşekkür ediyorum.

Ve soruyorum: İstanbullu holdingler, yerel yönetimler, tanıtım fon ve ajansları neredesiniz?

Yeni güzel şeylerde görüşmek üzere…

Hülya Deniz
www.twitter.com/hlydnzz
hulya@kmedya.com
hulya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.